Nakon što su u pulskoj Općoj bolnici potvrđena dva slučaja korona virusa u Istri kod oboljelih osoba iz Labina i nakon današnjeg sastanka istarskih gradonačelnika sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije, danas je u pulskoj Komunalnoj palači održan sastanak s direktorima trgovačkih društava Grada Pule i ravnateljima Gradskih javnih ustanova na kojem je usuglašeno poduzimanje daljnjih, konkretnih mjera s ciljem usporavanja daljnjeg širenja virusa.

Grad Pula prihvatio je prijedlog Stožera civilne zaštite Istarske županije o potrebi provođenja strožih mjera obzirom na blizinu granice s Italijom i dnevnih migracija lokalnog stanovništva. Naime, unazad petnaest dana je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije na području Republike Italije, s povećanim brojem oboljelih osoba, kao i smrtnih slučajeva te nekontroliranog širenja virusa.

Stoga se u Puli do utorka 14. travnja odgađaju sve javne manifestacije, kulturna događanja, javni skupovi i sportska natjecanja.

Do tada se privremeno zatvaraju svi javni objekti i Gradske ustanove kojima upravlja Grad Pula, i to:

– Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula,

– Kino Valli,

– Društveni centar Rojc,

– Gradska knjižnica i čitaonica,

– Čitaonica kluba umirovljenika,

– Dječja knjižnica, knjižnica Veruda, Knjižnica Vodnjan, Knjižnica žminj

– kompleks javnih gradskih bazena Pula-Pola,

– Dom sportova Mate Parlov,

– SRC Mirna Patinaggio i

– Dom braće Ribar

Pored toga, Grad Pula ograničio je rad ugostiteljskih objekata na području Pule do maksimalno 23,00 sata.

Stožer Civilne zaštite Istarske županije uputio je Nacionalnom stožeru civilne zaštite RH prijedlog za privremenom obustavom rada dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola i fakulteta o čemu će se javnost biti obaviještena odmah po zaprimanju odgovora Nacionalnog stožera.

Pulska gradska uprava od srijede 11. ožujka ograničit će rad sa strankama te se iste pozivaju da svu komunikaciju vrše putem elektroničkim putem, poštom ili telefonom.

Građani se i dalje pozivaju na pridržavanje propisanih higijenskih postupanja koja uključuju:

– češće i temeljito pranje ruku, izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta, korištenje dezinficijensa za ruke,

– prilikom kihanja i kašljanja koristiti maramice,

– nositi zaštitu masku

– ukoliko osjetite znakove i simptome groznice, upale respiratornih puteva, čak i blage, ali novonastale, kontaktirajte svog liječnika za daljnje upute

Facebook Komentari