U Rovinju su u srijedu otvoreni STEM Gamesi, natjecanje koje broji više od 1500 studenata sa 17 STEM fakulteta. Generalna tema ovogodišnjih Gamesa je World of opportunities.

Interdisciplinarnost, suradnja znanstvenika i mladih su samo neke od ključnih djelatnosti koje vode ka poboljšanju općeg zdravlja, napretku u svim područjima života i naposljetku, pružaju prilike koje čine svijet boljim i sigurnijim mjestom za život –

Narednih pet dana natjecatelji će se suočiti sa stvarnim zadacima koji ih čekaju nakon fakulteta, istraživat će nove tehnologije, nove lijekove i prilike u svijetu kojem su potrebni visoko kvalitetni i vjerodostojni mladi umovi kojih ovih dana sigurno neće nedostajati u Rovinju. Gamesi potiču kreativnost, inovacije, suradnju kao i sportski duh i fair play! Poručuju organizatori.

Nakon napornog rješavanja zadataka ili jedne od najzanimljivije utakmice svih vremena sprema i dodatni programi koji uključuje beer pong, karaoke, alias, potragu za blagom, bench press, pikado, povlačenje užeta, turnir u beli, briškuli i trešeti, a za vikend na redu su i koncerti. U petak 20. 5. dolazi nam triljski reper Grše, a u subotu 21. 5. osječki treper Z++.

Facebook Komentari