S ciljem osiguranja sigurnosti građana i imovine, ali i postizanja ugodnog vizualnog izgleda javnih zelenih površina, nastavljaju se aktivnosti na uklanjanju suhih i opasnih stabala na području grada Pule. Tako će djelatnici djelatnosti Hortikultura Pula Herculanea-e d.o.o., u utorak, 9. 11. 2021. god. pristupiti uklanjanju 3 suha stabla alepskog bora (Pinus halepensis) i čempresa (Cupressus sempervirens) u obalnom pojasu Ulice Valdefora preko puta k.br.4.

Obzirom na zahtjevnost intervencije te jednosmjerni tijek prometa na navedenoj prometnici, biti će potrebno povremeno kratkotrajno zaustavljanje prometa s ciljem što bržeg i efikasnijeg obavljanja navedenog posla. Stoga molimo građane za razumijevanje i suradnju kao i za maksimalno smanjenje prolazaka automobilima i pješke navedenom prometnicom u razdoblju od 8.00 do 14.00 sati.

Uklanjanje je naloženo od strane Grada Pule, kao i zamjenska sadnja koja će se obaviti na obližnje sadno mjesto s povoljnijim uvjetima za rast i razvoj, sukladno dosadašnjoj praksi, tijekom jeseni ili proljeća kada su uvjeti za sadnju povoljni.

Također, tijekom ovoga tjedna pristupiti će se orezivanju suhih grana dvije sofore koje se nalaze ispred ulaza u Sveučilišnu knjižnicu i čitaonicu obzirom da su se iste nadvile nad dvorišni prostor susjedne zgrade te predstavljaju opasnost za ljude i imovinu. Ukoliko se tijekom intervencije utvrdi iznimno loše zdravstveno stanje stabala, izvršiti će se uklanjanje stabala u cijelosti.

U slučaju loših vremenskih uvjeta radovi će biti odgođeni za prvi mogući radni dan.

 

Pula Herculanea

Foto: ilustracija

Facebook Komentari