Danas je potpisan Memorandum o razumijevanju između Grada Pule, Adriatic Croatia International Cluba d.d. i Lučke uprave Pula vezano za uređenje pulske rive  od ulaza u brodogradilište Uljanik do Riječkog gata.

Grad Pula iskazao je interes i pokrenuo inicijativu uređenja i oplemenjivanja pulske rive, što obuhvaća područje od ulaza u brodogradilište do Riječkog gata. U navedenom području nalaze se i dijelovi pomorskog dobra pod koncesijom ACI d.d. i upravljanjem Lučke uprave Pula, zbog kojih su obje strane izrazile želju za sudjelovanjem u aktivnostima i investicijama vezanim za obnovu navedenog područja, a u okviru svojih ovlasti.

„Ovo je pravi početak povratka Pule moru. Suradnjom i zajedničkim ulaganjima stvaramo ljepši i bolji prostor kojim će Pula postati još prepoznatljiviji mediteranski grad. Korak po korak bliže moru i pogledom na more Pula postaje prava ljepotica“, naglasio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.  

 
Pridružujući se inicijativi Grada Pule za sanaciju, uređenje i oplemenjivanje starog dijela pulske rive, od ulaza u brodogradilište do Riječkog gata, ravnatelj Lučke uprave Pula Dalibor Brnos rekao je kako je Lučka uprava već poduzela prve konkretne aktivnosti koje su neophodne za realizaciju ovog projekta. Izrađen je geodetski situacijski nacrt područja te snimka oštećenja obalne konstrukcije po zonama, što je neophodno za izradu idejnog projekta.
„Pozdravljamo inicijativu Grada Pule i veselimo se što zajedničkim snagama možemo dati svoj doprinos u razvoju ovog područja. Zajedno s razvojnim projektima Lučke uprave Pula u novom dijelu pulske rive, od servisnog platoa do Mandrača, to čini značajan doprinos strateškom cilju Grada Pule i Istarske županije, a to je povratak Pule moru, što Pula kao mediteranski grad svakako i zaslužuje“, zaključio je Brnos.  
 

Potpisivanju su prisustvovali gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić, članovi Uprave ACI d.d. Ivan Herak i Josip Ostrogović te ravnatelj Lučke uprave Pula Dalibor Brnos.
Facebook Komentari