Povodom Dana planeta Zemlja, Mjesni odbor Gregovica i Zelena Istra organizirali su čišćenje šumice na Gregovici i Pragrandeu u sklopu akcije “Zeleno srce grada”. Akciji su se pridružili izviđači Odreda izviđača Istre i Odreda izviđača Uljanik.

Akcija je prema riječima organizatora privukla više od stotinu sugrađana koji su temeljito počistili sve na što su naišli.

Sve je krenulo nastupom mješovitog pjevačkog zbora “Cantus PoPuli”  te pješačenjem povodom obilježavanja “Dana planete zemlje“ uz okupljanje na livadi pored vježbališta u šumici na Gregovici (ruta Gregovica – Pragrande – Drenovica).

U subotu je održan košarkaški turnir za dječake U13 koji je organizirao MO Gregovica uz pomoć trenera Igora Valića te košarkaških klubova KK Stoja i KK Pula 1981, uz potporu djelatnika Grada Pule, Herkulane i Pula sporta.

Sudjelovala su četiri kluba KK Stoja, KK Pula1981, KK Rovinj i KK Poreč. Turnir je osvojila KK Stoja pobijedivši u finalu KK Poreč (49:29). Najbolji strijelac turnira „Zeleno srce grada“ bio je Evgenij Dzjuba iz KK Stoja. Najmlađi igrač Andro Puh KK Pula 1981.

Za ponedjeljak u 10.30 predviđeno je otvorenje „Šumske galerije“ u šumici na Gregovici – izložba dječjih radova uz prigodnu radionicu udruga Birikina Pula i Žuti kišobran.

Tradicionalna sadnja stabala na Gregovici i Pragrandeu u organizaciji Lumena i Eko škola Gimnazija Pula u suradnji sa Gradom i Herculaneom.

Izložba transparenata sa eko porukama u šumici na Gregovici, nakon mimohoda upozorenja na eko probleme ulicama Pule u organizaciji Lumena i Eko škole Gimnazija Pula. Početak mimohoda planiran je za 9:00 sati (Gimnazija Pula-Arena-Korzo-Portarata-Tržnica-Gregovica).

foto: MO Gregovica

Facebook Komentari