Za isplate plaća i materijalnih prava radnika u 2023. godini Istarska županija je osigurala  333.836,87 EUR za provedbu plana sufinanciranja četiri doma za starije osobe čiji je osnivač.

Pojedinačno, Istarska županija je osigurala sredstva u iznosu od 157.836,87 EUR za Dom za starije osobe „Alfredo Štiglić“ Pula, 80.000,00 EURA za Doma za starije osobe „Domenico Pergolis“ Rovinj-Rovigno, 50.000,00 EUR za Dom za starije osobe Novigrad i 46.000,00 EUR za Dom za starije osobe Raša.

“Dužnost je svake zajednice brinuti o osobama treće životne dobi, što upravo čini i Istarska županija koja trenutno sufinancira izgradnju domova za starije u Labinu i Pazinu, s 50 % ukupne investicije, kao i dogradnju onog u Buzetu. Nedavno smo predstavili i projekt dogradnje i proširenja Doma Alfredo Štiglić u Puli, a početkom mjeseca sam potpisao i Ugovor o sufinanciranju ugradnje dizala u Domu za starije u Raši, za što je iz županijskog proračuna osigurano dodatnih 236.107,00 EUR“, kazao je župan i poručio kako su starije osobe nositelji bogatstva iskustva i mudrosti, te kako zaslužuju imati najbolje moguće uvjete tijekom svog boravka u domovima za starije.

Ugovore je potpisao istarski župan Boris Miletić zajedno s ravnateljicom Doma za starije osobe „Alfredo Štiglić“ u Puli Doris Ivanković, ravnateljicom Doma za starije osobe „Domenico Pergolis“ Rovinj-Rovigno Kristinom Laginjom, zamjenikom ravnateljice Doma za starije osobe Novigrad Slobodanom Belevićem i ravnateljicom Doma za starije osobe Raša Sanjom Dobrić Bedrinom. Potpisivanju je nazočila i resorna pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Gordana Antić.

Facebook Komentari