Ovogodišnja, dvadeset i treća sezona Kazališta Ulysses završava u četvrtak 31. kolovoza, koncertom Rade Šerbedžije i ”Zapadnog kolodvora” na tvrđavi Minor na Malom Brijunu.

Publika Kazališta Ulysses ovog je ljeta mogla vidjeti brojne kazališne predstave i uživati na
koncertima na Velikom i Malom Brijunu tokom četrdeset i osam dana.

Izvedena je i premijera, predstava ”Othello“ koja je realizirana u suradnji Ulyssesa i Sarajevskog ratnog teatra i ukrajinskih umjetnika i na jesen će je moći vidjeti publika u Sarajevu i gradovima u regiji.

Izuzetno dobre predstave ovog su ljeta predstavljene na Brijunima u sklopu festivala RUTA, a kao i uvijek najbolje predstave iz regije u jesen će biti predstavljene gledateljima od Ljubljane do Skopja.

Igrane su i uspješnice Ulyssesa iz prošlih sezona, a veliki je interes vladalo za najdugovječniju
predstavu Kazališta Ulysses, ”Kralja Leara” u režiji Lenke Udovički i s Radom Šerbedžijom u glavnoj ulozi. ”Kralj Lear” je na repertoaru od prve sezone, u predstavi su se mijenjali mnogi glumci, samo Šerbedžija igra od vremena kada je Ulysses došao na Brijune.

I ova je sezona potvrdila da vrhunske kazališne predstave i koncerti Brijunima daju dodatnu
vrijednost. Entuzijazam svih koji sudjeluju u ambicioznom projektu Kazališta Ulysses omogućio je da u posebnom ambijentu nastaju vrhunske teatarske predstave.

Za sljedeću sezonu Ulysses najavljuje mnoga iznenađenja i novosti koje će još više oživjeti turističku ponudu čarobnih Brijuna.

Facebook Komentari