Bolji uvjeti za učenje kroz rad – Unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva, posljednji je projekt u kojem je Industrijsko-obrtnička škola Pula partner Strukovnoj školi iz Zadra. Iz spomenutog EU projekta Školi je osigurano 179.083,43 EUR (1.349.304,10 kn) za nabavu vrijedne specijalizirane opreme za radionice ručne obrade, automehanike, cijevnih instalacija i CNC strojeva. Ukupna vrijednost projekta za Školu iznosi 208.930,77 EUR-a, a razliku u iznosu od 29.847,34 EUR (224.884,78 kn) financirat će Istarska županija, kao osnivač Škole.

Sporazum o financijskoj potpori potpisali su danas župan Miletić i ravnatelj Škole Dragan Radovanović. Sukladno Sporazumu, Županija predfinancira projekt sa 179.083,43 EUR, a po primitku tih sredstava od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Škola ih je dužna uplatiti u Proračun Istarske županije.

Priliko potpisivanja ugovora ravnatelj škole je predstavio i drugi EU projekt – Budi spreman i kompetentan – u kojem je IOŠ Pula, također, partnerska škola Strukovnoj školi “Vice Vlatkovića” iz Zadra. U sklopu tog projekta predviđena je edukacija nastavnika i djelatnika u partnerskim školama iz područja strojarske struke, te druge aktivnosti usmjerene na osnaživanje rada na području srednjoškolskog obrazovanja.

Nakon potpisivanja, župan i suradnici obišli su Centar praktične robotike u koji dolaze i učenici osnovnih škola, te automehaničarsku radionicu.

Facebook Komentari