Dani mladog maslinovog ulja, tradicionalna manifestacija putem koje se promovira mlado maslinovo ulje i eno-gastronomska ponuda s područja Vodnjanštine te izlagače poljoprivrednih proizvoda iz regije i inozemstva, koja se od 19. do 21. studenog 2021. trebala održati po 16. put, nažalost je otkazana.

“Teška srca smo otkazali Dane mladog maslinovog ulja. Zbog sve lošije epidemiološke situacije smatramo da je odgovornost prema svim uključenima prioritet, a u tome smo dobili i podršku Stožera civilne zaštite Istarske županije. Uložili smo veliki trud i iza nas je ogroman rad cijelog tima koji brine o organizaciji, ali sigurnost i zdravlje izlagača, naših sugrađana i svih posjetitelja mora nam biti na prvom mjestu.

Obavijestili smo sve izlagače koji su nas također podržali i kojima zahvaljujem na odličnoj suradnji i uloženom trudu. Iskreno se nadam da će iduće godine epidemiološka situacija biti povoljnija te da ćemo moći uživati u novom, još boljem izdanju Dana mladog maslinovog ulja”, izjavio je gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

Okrugli stol “Otpadanje plodova masline”, koji se trebao održati tijekom manifestacije, održat će se online u planiranom terminu u petak 19. studenoga u 14 sati. Uvodna izlaganja održat će stručnjaci Centra za Zaštitu Bilja Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu na temu biologije i pojave patule i mramorirane stjenice kao novih uzročnika otpadanja.

Lokalna iskustva izložit će Edi Družetić, a iskustva slovenske Istre Dr. Maja Podgornik s Instituta za maslinarstvo Znanstveno-istraživačkog centra u Kopru. Detaljni podaci o pristupanju bit će objavljeni na web stranicama Grada Vodnjana-Dignano i Udruge Agroturist Vodnjan-Dignano.

Facebook Komentari