Pulski gradonačelnik Filip Zoričić danas je reagirao na društvenim mrežama na ostavku dosadašnje predsjednice Nadzornog odbora Kaštijuna. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

Danas se mnogi javljaju kao spasioci Kaštijuna i stručnjaci za zaštitu okoliša. Definitivno je da su lokacija, koncept i tehnologija ŽCGO pogrešne. Strašno je kako su loše odluke prijašnjih politika uništile živote okolnih mještana i smatram da se mora naći novo rješenje kako bi se što prije pogon ŽCGO prilagodio samo Puli i Puljštini.

Na Kaštijun nije smio i ne smije dolaziti biootpad. Tko ga doveze mora platiti 4 puta veću cijenu. I zato ćemo napraviti reset, jer smo mi morali bolje, već ove godine. Danas je kolegica Aškić dala neopozivu ostavku na mjesto članice/predsjednice Nadzornog odbora, dok ću u ponedjeljak Skupštini predložiti opoziv g. Giacomettija. Također ću predložiti da novi član nadzornog odbora bude g.Marino Drandic, mag.ing.el.techn.inf., a v.d. direktora, do završetka javnog natječaja koji je u tijeku, pročelnica Anja Ademi.

Problem kvara dizalice moramo što prije riješiti, a do tada zasigurno neću dopustiti da IDS drži predavanja i moralizira nad građanima koji nisu krivi za ovakvo stanje. Prave se svecima u paklu. Samo se jedno pitanje nameće: što ste napravili tolike godine na vlasti da toliko od mene očekujete u kratko vrijeme? Jedno veliko ništa!

No, nitko više nema vremena za strpljenje, kao niti alibije iz prošlosti. Prvi ja nemam na to pravo i moram stati uz sugrađane. Svoj dio odgovornosti imam i zato se to mora riješiti.
Pozivam komunalce i druge gradove i općine u Istri da nam pomognu, da na sastanku u ponedjeljak zajedno donesemo privremeno rješenje, dok se kvar ne popravi. Sve drugo, svaka druga politika, vodi nas unazad.

Facebook Komentari