Istarska županija je danas objavila novi Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja. Radi se o jednoj u nizu mjera koje Istarska županija proteklih godina kontinuirano provodi, a sve s ciljem jačanja poduzetništva te posljedično dodatnog razvoja istarskog gospodarstva.

„Jedna od popularnih mjera, s višestrukim koristima, je poticanje samozapošljavanja. Upravo kako bi potaknuli dodatni rast zaposlenosti danas smo objavili novi Javni poziv za poticanje samozapošljavanja, a kojim je predviđen rekordan iznos od više od pola milijuna kuna, točnije 550.000,00 kn“, naglasio je zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin, koji posebno značajnim smatra činjenicu da su sredstva za navedenu mjeru osigurana iz EU projekta REI II čiji je nositelj Istarska županija, a koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.

„Osobe koje teško dolaze do posla, a imaju poduzetničkog duha, znanja i vještine za realizaciju svoje poslovne ideje, definitivno bi trebale razmisliti o samozapošljavanju. Ovo im je sjajna prilika te ih pozivamo da se jave na Poziv“, apelirao je župan Radin.

Detaljnije uvjete o Javnom pozivu iznijela je v.d. v.d. pročelnice za gospodarstvo Elena Božac Čujić, čije je Upravni odjel zadužen za operativno provođenje EU projekta REI II.

Prema njezinim riječima, Javni poziv bit će biti otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 01. kolovoza 2020. godine. Prijavitelj može ostvariti pravo na potporu u maksimalnom iznosu do 27.600,00 kn.

Potpora je namijenjena svim nezaposlenim osobama bez obzira na dužinu nezaposlenosti, radni staž, zanimanje i kvalifikaciju. Također, potporu za samozapošljavanje mogu koristiti sve nezaposlene osobe koje ne trebaju biti prijavljene u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, već je dovoljno da ispune propisan obrazac gdje svojim potpisom potvrđuju da su nezaposleni.

Facebook Komentari