Udruga za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij iz Pule provodi projekt namijenjen učenicima srednjih škola – Mladi na mreži – koji nizom različitih programa educira polaznike te ih potiče na kreativno i umjetničko stvaralaštvo. Projekt adresira problem manjka motivacije i navika kod mladih za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim programima, online edukacijskim programima te participativnim projektima koji omogućuju preobrazbu iz pasivnih konzumenata u aktivne stvaratelje, kritičare i komentatore.

Ciljevi su povećanje socijalne uključenosti kroz suvremenu kulturu i umjetnost, poticanje participacije, osobnog razvoja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem korištenja novih medija i tehnologija, te unapređenje kreativnih i socijalnih vještina zahvaljujući zanimljivim i prilagođenim kanalima, platformama i formatima.

U ponedjeljak, 21. ožujka 2022., otvoren je treći nagradni natječaj “Odabir najboljeg društveno odgovornog marketing rješenja – Mladi na mreži” na kojega mladi u dobi od 16 do 25 godina mogu prijaviti najviše dva rada. Natječaj ostaje otvoren do 27. ožujka. Za prijavu je potrebno poslati rad(ove) s nazivom i kratkim opisom te osobne podatke (ime i prezime, adresa, datum rođenja, broj mobitela i kratki životopis) na e-mail adresu mladinamrezi2021@gmail.com.

Najbolje radove odabrat će stručni žiri (Miško Macolić Tomičić i Marino Jurcan) koji ima dva glasa, dok treći ima publika koja će glasati od 29. ožujka do 3. travnja putem službene Facebook i Instagram stranice udruge Metamedij.

Na tim stranicama te na službenoj web stranici bit će 4. travnja objavljena imena pobjednika, koji će biti nagrađeni s tri poklon bona u Svijetu Medija d.o.o. Prvo mjesto dobit će bon od 300 HRK, drugo 200 HRK, a treće 100 HRK. Najbolji radovi pristigli na natječaj bit će naknadno predstavljeni online izložbom. Više informacija o pravilima natječaja moguće je pronaći na www.metamedia.hr.

Potom, otvoreni će još biti natječaji za video spot na TikToku i DJ setove.

Više informacija moguće je dobiti na službenoj web stranici Udruge Metamedij (https://metamedia.hr/) te podstranici projekta (https://metamedia.hr/category/mladi-na-mrezi/).

Projekt “Mladi na mreži” provodi se od lipnja 2021. do lipnja 2022. godine. Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Više informacija o EU fondovima moguće je pronaći na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.

Facebook Komentari