U Kinu Valli će se od 22. do 27. ožujka održati 7. Pulica u kaputu. Tradicionalni program donosi niz kratkometražnih i dugometražnih filmova za djecu vrtićke i osnovno školske dobi, radionicu osnove izrade animiranog filma, predavanje i popratnu izložbu.

Od utorka do petka projekcije započinju u 17 sati, dok će se vikendom prikazivati u jutarnjem i popodnevnom terminu. Kratkometražni filmovi prikazuju se uz dugometražne koji su podnaslovljeni ili popraćeni čitanjem. Na rasporedu će se pronaći filmovi Laurina Zvijezda (r. Joya Thome), Busterov svijet (r. M. Miehe – Renard), Najbolji rođendan (r. M. Ekbladh), Leptirovo srce (r. I. Kurklietyte), I miševi idu u raj (r. J. Bubenicek), mali gledatelji će moći i ocjenjivati filmove a pobjednik će se prikazati i zadnjeg dana programa kada je na rasporedu i prošlogodišnji pobjednik Jackie i Oopjen (r. A. van de Mond).

Održat će se i radionica Crta, crtež, crtić pod mentorstvom pulskog ilustratora Vibora Juhasa, namijenjena djeci u dobi od 7 do 12 godina. Jednodnevna radionica održat će se u pet termina na kojoj će se djeca upoznati s osnovama animacije. Zbog ograničenog broja mjesta, sudjelovanje je potrebno prethodno najaviti a prijave se zaprimaju do ispunjenja maksimalnog kapaciteta sudionika. Obrazac za prijavu dostupan je na mrežnoj stranici Kina Valli.

U foajeu Kina bit će postavljena izložba radova „Filmski plakati očima djece“ predškolske djece DV Rin Tin Tin, a održat će se i zoom predavanje i tribina na temu senzornih projekcija, odnosno projekcija filmova koje poštuju dječju senzibilnost i različitost.

Svi programi se održavaju uz slobodan ulaz uz preporuku da se ulaznice ranije preuzmu na blagajni Kina, a cjelokupni raspored programa Pulice  u kaputu nalazi se na www.kinovalli.net

Facebook Komentari