Večeras s početkom u 18 sati u prostorima Zajednice Talijana Pula – Circolo Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUiU otvara izložbu IN DIS PLODOVI. Na kojoj će biti izloženi radovi učenika pulskih srednjih škola koji su sudjelovali u ciklusu radionica provedenih u sklopu projekta razvoja publike IN DIS PLODOVI.

IN DIS PUBLIC je projekt razvoja publike Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika – HUiU iz Pule. Projekt se 2019. godine do danas kontinuirano bavi osmišljavanjem i provedbom edukativnih, istraživačkih, zagovaračkih, informativnih, promotivnih i kulturno-umjetničkih aktivnosti koje doprinose razvoju nove i zadržavanju postojeće publike. U 2022. godini IN DIS PUBLIC je sadržavao aktivnosti koje su ciljano usmjerene na djecu i mlade od 14 do 19 godina, odnosno polaznike 8 pulskih srednjih škola. Projekti IN DIS PUBLIC u 2022. godini financirali su Grad Pula i Istarska županija.

Radionice za djecu u i mlade od 14 do 19 godina u 2022. godini održane su u polivalnetnom prostoru HUiU BLOK-a od 14. do 30. studenog. Na radionicama je sudjelovalo više od 30 pulskih srednjoškolaca koji su mogli birati hoće li sudjelovati u jednoj ili više radionica koje su imale zajedničku temu – URBANO.

Sudjelovanjem u radionici sitotiska, radionici polaroid (instant) fotografije, tekstilnoj radionica i radionici analogne crno-bijele fotografije, srednjoškolci su učili kako upotrebom različitih tehnika, alata i metoda rada doprinijeti realizaciji jedne zadane temu, odnosno usvojili su znanja što je to interdisciplinarni pristup umjetnosti koji od 2016. godine u njihovoj lokalnoj zajednici promovira i zastupa Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUiU.

Detaljan opis radionica možete pronaći na interaktivnoj digitalnoj platformi IN DIS PLODOVI (http://www.huiu.hr/indisplodovi/radionice/).

Osim rezultata koje su učenici ostvarili na radionicama IN DIS PLODOVI, biti će izloženo 48 stripova koje su na natječaj RECI TO STRIPOM! prijavili učenici iz 21 istarske srednje škole.

Na izložbi će biti predstavljene i publikacije RECI TO STRIPOM! te dodijeljene nagrade trima najbolje ocijenjenim stripovima. Natječaj RECI TO STRIPOM! proveden je ka i ostratak aktivnosti tijekom 2022. godine u sklopu projekta redovne djelatnosti IN DIS ART te u partnerskoj suradnji s IKA-om – Istarskom kulturnom agencijom- Agenzia culturale Istriana.

Projekt IN DIS ART u 2022. godini financirali su Zaklada Kultura nova, Grad Pula i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Facebook Komentari