Za 18. Rujna najavljena je sportsko-rekreativna atletska utrka 3. Pula Marathon supported by Visualia. Utrke na 21, 10 i 5 km su natjecateljsko–rekreativnog karaktera otvorene za profesionalne i rekreativne trkače s time da su sva pravila utrke usklađena s pravilima Svjetske atletske federacije i Hrvatskog atletskog saveza.

Uz pridržavanje svih mjera koje je preporučio Stožer civilne zaštite Istarske županije, kao što je mjerenje tjelesne temperature, držanje distance i ostalo, napravljen je i razdvojeni start ispred Arene kako bi se stvarale što manje gužve.

Mole se svi sudionici atletskih utrka da požure podići na vrijeme i ranije svoj startni paket i broj, a podjela istih održati će se na Trgu Portarata u subotu, 18. rujna u vremenu od 9 do 19 sati.

Turistička zajednica Grada Pule uz AK Maraton 2000 glavni je nositelj projekta 3. Pula Marathon supported by Visualia, uz pokroviteljstvo  Grada Pule i u suradnji s ISTRun.

Utrke kreću 20 sati.

Start / Cilj : Arena

Trasa staze atletskih utrka Pula Marathon supported by Visualia , (subota) 18.9.2021.:

  • Utrka 21km, start: 20.00 sati
  • Utrka 5 km, start: 20:05 sati
  • Utrka 10 km, start: 20:20 sati

Posebna regulacija prometa

Za potrebe organizacije atletske utrke Pula Marathon supported by Visualia u sklopu koje će se održati utrke na 5km, 10km i 21km obavještavaju se svi građani da će u subotu 18. rujna 2021. u vremenu od 19.00 – 22.30 sati vrijediti posebna prometna regulacija te će promet biti zatvoren  na sljedećim prometnicama:

Od 19.00 sati Istarska ulica i Šetalište Nella Milottija ( uspon uz Valerijn park )

Od 20.00 sati  Istarska ulica – Flavijevska ulica – Trščanska ulica – Ulica. 43. Istarske divizije – Partizanski put – Ulica Starih statuta – Ulica 119 Brigade – Riva – Flaciusova ulica – Danteov Trg -Laginjina ul. – Giardini – Carrarina ul.– Amfiteatarska ulica. Laginjina i Giardini su otvorene za promet, ali neće prometovati  autobusi.

Osim gore navedenih prometnica po kojima se trči, zatvorit ćemo djelomično i kratkotrajno prilazne ceste na križanjima samo u trenucima dok trkači prolaze:

Kolodvorska, Splitska, Ravenska, Vitasovićeva, Mutvoranska, Kastavska, Benčićeva, Buzetska, Radnička, Vodovodna, Put za groblje, Sv. Ivana, Dubrovačke bratovštine, Kandlerova, Castropola, Istarska ul, Dalmatinova ul., Ul. Vitomira Švalbe, dio Laginjine ulice (između Dobriline i Anticove) i skretanje iz Dobriline na Narodni trg. Prometnica Anticova ulica ( kod INK ) do križanja sa Leharovom ulicom odvijat će se jednim prometnim trakom.

Tijekom utrke biti će omogućen prelazak prije navedenih prometnica na raskrižjima sukladno dozvoli prometne policije i službenih osoba na stazi u trenucima kada u blizini nema trkača.

Javni prijevoz Pulaprometa prometovat će prema privremenoj prometnoj regulaciji u dogovoru sa prometnom policijom.

Policija i redari će na trasi pojačano nadzirati promet, a vozače pozivamo na pojačan oprez, strpljenje i razumijevanje.

Facebook Komentari