Božićne kućice na rovinjskoj rivi su danas započele s radom i svojim specijalitetima zamirisale glavni gradski trg.

Na javni poziv za kućice koje Grad svake godine dodjeljuje besplatno javilo se šest ugostitelja, dok će u preostale 4 kućice biti smještene rovinjske udruge i gradsko društvo Crvenog križa koji će provoditi razne humanitarne akcije.

Ugostiteljska ponuda uključuje mnogobrojne zimske specijalitete kao što su bakalar, kiseli kupus, gulaš od hobotnice, janjeći kotleti, burgeri i kobasice u pecivu, sarme, zatim tapas i riblje specijalitete. Za sladokusce tu su i knedle sa šljivama, palačinke, fritule i razni tradicionalni kolači, dok je od pića u ponudi neizostavno kuhano vino, ali i kuhani cider, specijalne pive i topli kokteli.

Atmosferu će već večeras zagrijati glazba uživo koja će svaku večer prirediti poseban ugođaj. Večeras će se na postavljenoj pozornici nastupiti Duo Evolution, a do 9. siječnja moći će se poslušati 2 Sweet to Chic, On Line duo, DJ Roza + TheLink20, MusicLab + DjFusion, Klapa Valdibora, Smooth Jazz Quartet, Sweet&Chich, Il ”Gato” e levolpi, DJ SoChic + Davor Terzić Trio, DJ Nino Katina + Kapitališti, Limena Glazba i Mažoretkinje, Music knights trio, Banda Latina, Radna akcija, Master band, Jet Moon, DJ Fusion + Party band, LeMonde, DJ Nino Katina + Gigsavers, Music (K)nights, Syncopaths Jazz quartet, Jet Moon, DosCaramai i Black Jack, VieciaRouigno, DJ Ello + LeMonde, DJ Roza + Party band i Duo Kalimero.

Na gradskoj će se rivi od sutra pa do 19. prosinca smjestiti Sajam rukotvorina, a ponudu će kao i svake godine obogatiti dobrotvorni Mercatino di Natale, tradicionalni sajam lokalne Zajednice Talijana koji svojom raznolikom i originalnom ponudom svake godine privlači sve veći broj posjetitelja.

Mali sajam starina organizirat će se pored kazališta „Gandusio“, na Trgu Valdibora četvrtkom i petkom prije Božića i Nove godine, odnosno 23. i 24. prosinca od 8 do 16 sati, te 30. i 31. prosinca od 8 do 16 sati

Sajam dobiva i programski dio koji se odnosi na prezentaciju nekih starih zanata, a ovom će prigodom to biti izrada fresaka. Hari Vidović (prof. likovne kulture) voditi će besplatnu radionicu namijenjenu svim uzrastima u terminima četvrtak, 23. prosinca od 10 sati te četvrtak, 30. prosinca od 10 sati.

U nedjelju , 19. prosinca, u 11 sati Sportska zajednica Grada Rovinja-Rovigno i Udruga Martišnjak z muštaci organiziraju humanitarni Božićni rovinjski đir „Štrika Ferata“ u trčanju, hodanju i bicikliranju. Start i cilj je na Glavnom gradskom trgu.

Sav prihod ide u humanitarne svrhe za pomoć  liječenja odnosno rehabilitaciju  Stjepana Budimira, našeg četverogodišnjeg sugrađana koji se od rođenja bori s teškim dijagnozama.

Za najmlađe će također biti organizirana pregršt sadržaja, a 18. i 19. prosinca će sve mališane posjetiti Djed i Baka Mraz.  U subotu, 18. prosinca te u petak, 31. prosinca, na trgu će se održati i animacijski program za djecu od 11 do 13 sati uz voditelje voditelji Kristijana Ugrinu i Nives Giuricin.

U kazalištu «Antonio Gandusio» je  večeras predviđen božićni koncert Glazbene škole. U nedjelju, 19. prosinca biti će prikazan balet „Orašar“, dok u ponedjeljak, 20. prosinca u 17:30 i 19:00 sati igrati će kazališna predstava za djecu „Božićna priča“ Charlesa Dickensa u produkciji Teatra Naranča iz Pule. Uutorak, 21. prosinca, ispred kazališta održati će se predstava STEM čarobnjaka. U četvrtak, 23. prosinca, u 20 sati, na pozornici kazališta nastupiti će Simon Marlow i Kristijan Terzić s programom posvećenim Franku Sinatri koji će se moći pogledati također i 30. prosinca.

Kao i prethodnih godina Grad Rovinj-Rovigno je osigurao prigodne poklon-paketiće za djecu predškolskog i školskog uzrasta za koje je izdvojeno 220.000 kuna iz gradskog Proračuna.

S iznosom od 77.000 kuna financirati će se paketi hrane i higijene za korisnike socijalne pomoći prema popisu Centra za socijalnu skrb i Crvenog križa koji će se dijeliti od 20 . do 22. prosinca, dok će umirovljenicima koji ostvaruju mirovinu u ukupnom iznosu do 2.200  kuna biti isplaćene božićnice za koje je iz Proračuna osigurano oko 230.000 kuna.

Facebook Komentari