Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava istarska organizira Dane otvorenih vrata u Puli i Pazinu. Tako je danas u Puli od 10 do 11 sati održano predstavljanje uzt pokazne vježbe.

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini, kojim se planira upis 480 polaznika.
 
Natječaj je otvoren do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.

Predstavljeni su razni rodovi policije, kao i oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Građani su imali priliku vidjeti pokazne vježbe službenog psa pri detekciji droge, kao i policijskih demo timova koji su prikazali pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem te primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.

Sutra u srijeda, 18. svibnja od 10 do 11.15 sati, na Trgu Slobode u Pazinu (pokazne vježbe u 10.30 sati).

Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Facebook Komentari