Ovaj vikend, od 20. do 22. svibnja 2022. godine održava se jedriličarska avantura pod nazivom „Tko prije na Unije” u „dva čina“. Petak, 20.5. u 14 sati: jedriličari iz Istre, s Kvarnera i Slovenije startaju regatu Pula – Unije (22nm). U subotu, 21.5. u 13 sati: regati se pridružuju i oni koji nisu stigli u Pulu te s Unija starta regata oko otoka Unije (15nm).

Poznato je da su Puležani veliki zaljubljenici otoka Unije te čarima otoka ne mogu odoljeti ni ostali posjetitelji koji su ga barem jednom posjetili. Unije se ističe svojom prirodnom ljepotom, raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta te ima one dobre „vibre“ odmora i čarolije punih jedara koja upotpunjuju njegovu privlačnost. JK Delfin okuplja jedriličare entuzijaste i u ovoj godini organizirali smo dvije uspješne regate, Full Moon u suorganizaciji s JK Reful Cres i 18. Brioni kup s JK Brioni Fažana,“ izjavila je predsjednica JK Delfin Sanja Vale Čupić.

S regatom „Tko prije na Unije” JK Delfin nastavlja izazov koji su pokrenuli s Full Moon regatom. Zato pozivaju vrtiće, škole, udruge, umjetnike, fotografe, građane, sve koje fasciniraju puna jedra, more, sunce, mjesečina, regate i tamičarski duh da poprate start, kod otoka Veruda u petak, 20. svibnja u 14 sati, te da pronađu svoju inspiraciju i izrade svoju umjetničku kreaciju, fotografiju, sliku, grupni ili pojedinačni rad. Kreacija može biti suvenir ili imati uporabnu vrijednost te možda u 2023. godini baš vaše djelo može biti nagrada jedriličarima na regatama.

„Tko ne stigne jedriti u petak Pula – Unije stigne na regatu u subotu koja starta s Unija oko otoka,“ bio je poziv predsjednice JK Delfin Sanje Vale Čupić. Katamaran iz Pule kreće u petak u 7:00, iz Rijeke u četvrtak i subotu u 14:30 te u petak u 16:00 sati.

Sponzori manifestacije su – Lučka uprava Pula, Županijska lučka uprava Mali Lošinj, TZ Mali Lošinj, Barabar, Valamar, Valfresco, Udruga Riba Ribi, Carlsberg Group, Agrolaguna, Telemach, AGD reklame te tvrtci Adrinaut.

Jer jedriti se mora!

Facebook Komentari