Članovi Folklornog društva „Umag“, Danijel Lamoš i Vlatko Možar, kreću biciklima 05.09. u podne iz Umaga do Rumunjske.  Biciklirati će više od tisuću kilometara do mjestaVoziti mjesta Clocotici, gdje žive rumunjski Hrvati, koji također imaju svoje folklorno društvo.

Danijel i Vlatko namjeravaju po putu ostvariti suradnju s 40 folklornih društava iz 5 država (HR, BIH, SRB, RUM, SLO). Na samom cilju u Clocotici ih dočekuju domaćini zajedno s ostalim članovima umaškog folklornog durštva nakon čega ih čeka zajednički nastup.

Vlatko Možar planira u svakom mjestu gdje će usput nastupati  plesati u istarskoj narodnuoj nošnji te će s plesačicom iz domaćinskog društva u svojoj nošnji otplesati po jedan korak baluna. Svi će nastupe snimati te na kraju sve spojiti u jednu video koreografiju.

Osim sportske i kulturne priče projekt ima i svoju  humanitarna dimenziju. U Slavonskom Brodu i Vukovaru donirati će financijska i druga sredstva ustanovama za djecu bez roditelja i za majku sa šestero djece. Također će u dva mjesta biti održana i promocija Vlatkove knjige “Sjetite se zašto ste počeli”.

Iz samog projekta će proizaći petnaestak filmića koji će biti stavljeni na Youtube kanal Vlatka Možara, a sami proces bicikliranja, plesanja, humanitarnog rada, zabave, smijeha i slično možete pratiti na Instagram i Facebook profilu Vlatko Možar.

U ovaj projekt uključit će se i FA“ Zora“iz Opatije s plesačicom Vidom Brozović te ostalim članovima društva koji će otplesati nekoliko koraka i pokreta na dance glazbu. Snimanje će se održati u Opatiji, istog dana, u 19 sati na Lungomare (djevojka s galebom) i ispred Vile Angelina.

 

Facebook Komentari