Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić potpisali su  4. prosinca 2019., ugovor za financiranje nabave opreme za Dom zdravlja Poreč. Radi se o nabavi dijagnostičkog ultrazvučnog uređaja za potrebe ginekološke ambulante Doma zdravlja Poreč, vrijednom 300 tisuća kuna, čiju je nabavu sa 150 tisuća kuna financirao Grad Poreč-Parenzo, dodatnih 100 tisuća Valamar Riviera te 50 tisuća Plava laguna.

– U proteklom razdoblju donirali smo EMNG aparat vrijedan 120 tisuća kuna, potom CRP i ostale aparate vrijedne oko 38 tisuća kuna, za što su sredstva skupljena prodajom karata za emisiju Lijepom našom, a sada zajednički nabavljamo ultrazvuk za ginekološku ordinaciju.

Nabava aparata građankama Poreča i Poreštine omogućuje potpunu, bolju i bržu uslugu i zasigurno je neophodna za kvalitetno funkcioniranje ordinacije. To je nastavak aktivnosti Grada Poreča u investiranje s ciljem zadržavanja zdravstvenog standarda za naše sugrađanke i sugrađane i stanovnike cijele Poreštine, poput nabave vozila i odjeće za djelatnike Hitne medicinske pomoći, plaćanja smještaja liječnicima Hitne, ginekologinji i voditelju laboratorija, osiguravanja nadstandarda hitne medicinske pomoći te plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja porečkim umirovljenicima, rekao je Peršurić i zahvalio se Valamar Rivieri i Plavoj laguni na ovoj vrijednoj donaciji i brizi za zajednicu.

Dodao je kako ova nabava nije u ingerenciji Grada, ali Grad želi pomoći uvijek u okviru financijskih mogućnosti, te ako se svake godine radi ovako pomalo napravit će se puno toga. Ravnatelj Ivančić zahvalio je gradonačelniku na angažmanu oko prikupljanja donacije, napomenuvši kako ginekološka ambulanta u Poreču trenutno koristi aparat koji je također bio donacija Grada prije desetak godina.

– Novi nabavljeni aparat je aparat visoke klase i nove generacije, proizvođača General Electric te donosi kvalitetu, ali i brojne softvere koji donose kvalitetniju dijagnostiku. Doktorice iz ordinacije su u probnom radu izrazile veliko zadovoljstvo performansama novog aparata i zasigurno će im rad odsad biti ugodniji i lakši, rekao je Ivančić i pohvalio suradnju s lokalnim samoupravama, napomenuvši kako to nije nužno slučaj i u ostalim dijelovima zemlje. – Osim nabave aparata, Poreč je prvi krenuo i s financiranjem smještaja deficitarnim liječničkim kadrovima, i nadam se da ćemo ovako dobro nastaviti surađivati i u budućnosti, zaključio je Ivančić.

Istarski domovi zdravlja će pokriti troškove PDV-a, a aparat, koji je ovaj tjedan dostavljen Domu zdravlja Poreč, će po instalaciji u ordinaciji biti odmah stavljen u funkciju za sve pacijentice iz Poreča i s Poreštine.

Facebook Komentari