U subotu 28.05.2022. u Trstu je održan međunarodni atletski miting  “15. Triveneto meeting – memorial Jack Benvenuti”. U svom 15. izdanju okupio je dosta zvučnih  imena svjetske atletike.

Zvijezde mitinga bili su talijani Gianmarco Tamberi Olimpijski pobjednik u skoku u vis, te Filippo Tortu  također zlatni Olimpijac iz Tokija u talijanskoj štafeti 4x100m,  polufinalista na 100m i prvi talijan koji je probio čarobnu granicu od 10 sekundi na 100m.

Na mitingu je bio i aktualni svjetski rekorder na 400m, Južnoafrikanac Wayde Van Niekerk, najavivši dobru utrku na 200m od koje je nažalost morao odustati u samom startu utrke odustao zbog ozlijede uz veliko razočaranje brojne publike.

Iako vremenski uvjeti nisu bili idealni za atletiku, jak vjetar i povremena kiša, bilo je i odličnih rezultata.

Značajnu pobjedu ostvario je Filippo Tortu na 100m s rezultatom 10.14 pobjedivši u samoj završnici utrke predstavnika Obale Bjelokosti Artura Cissea koji je istrčao 100m za 10.19 sekundi. Vrlo brza utrka, nažalost uz nedozvoljeni vjetar  u leđa (+ 2.4 m/s).

Gianmarco Tamberi nije se proslavio u skoku u vis završivši svoj nastup na 6. mjestu s preskočenih 215 cm, pritom kritizirajući tartan stazu koja nije u optimalnom stanju, te nakon proklizavanja u početnim skokovima nije htio riskirati ozlijedu i čini se da nije skakao punom snagom.  Ali to nije spriječilo ostale natjecatelje da gledateljima priušte vrhunsko nadmetanje u skoku u vis koje je na kraju odnio brazilac Thiago Moura preskočivši 223 cm kao i drugoplasirani nizozemac Douwe Amels koji je imao više pogrešnih skokova.

Ono što najviše raduje je odličan nastup naše najbrže istrijanke Luane Šebalj, članice AK Medulin koja je u utrci na 100m osvojila 3. mjesto s rezultatom od 12.38 sekundi što joj je najbolji rezultat ove sezone. Rezultat je još i vrijedniji  jer je istrčan s vjetrom u prsa ( – 0.7 m/s) i u jakoj konkurenciji, a to je za Luanu najava dobre forme za predstojeća natjecanja . U utrci na 100m pobjedila je Giorgia Bellinazi  članica “Atletica Brugnera” Pordenone  s vremenom od 11.73 sekunde.

Trener Elvis Peršić najavio je njezin nastup na slijedećem  međunarodnom mitingu “16.  ATLETICA 2000 MEETING”,  EAP serije (European Athletic Promotion)  u talijanskom San Vitu već 1. Lipnja, gdje će nastupiti na 100 i 200m te pokušati dostići još bolji rezultat.

Rezultati  “15. Triveneto meeting – memorial Jack Benvenuti” :

https://www.fidal.it/risultati/2022/COD9757/Risultati/IndexRisultatiPerGara.html

https://trivenetomeeting.com/

Facebook Komentari