U sklopu programa Dođi u grad! – Vieni in città! u subotu, 23. listopada na Trgu Svetog Tome s početkom u 11.00 sati organiziran je okrugli stol u kojem će sudjelovati predstavnici Grada te javnog i civilnog sektora kao i stručnjaci za urbanizam i održivi urbani razvoj iz Pule, Zagreba i Ljubljane.

Pozivaju se svi zainteresirani da, ukoliko i nisu u mogućnosti sudjelovati u radu okruglog stola, ipak u subotu dođu do Trga Sv. Tome i podijele svoja razmišljanja o budućnosti razvoja Pule.

Na okruglom stolu razgovarat će se o trenutnim i planiranim projektima u gradu i potencijalima koje grad treba iskoristiti za razvoj u održivi grad koji nudi visoku kvalitetu života. Analizirat će se lokacije i dijelovi Pule koji zahtijevaju urbanu obnovu i sadržajima kojima se trebaju nadopuniti.

Također, razgovarat će se o novim perspektivama za zelenu tranziciju grada koje donosi novo financijsko razdoblje EU te o ulozi građana i važnosti participacije u promišljanju razvoja grada. Okrugli stol moderirat će stručnjak za održivo urbano planiranje Sven Simov, a publika će imati priliku postaviti pitanja sudionicima i iznijeti svoje ideje i razmišljanja.

Okrugli stol bit će otvoren za sve građane, ali će zbog epidemioloških mjera biti ograničen broj mjesta te se građani pozivaju da se odazovu pravovremeno kako bi osigurali mjesto na Trgu Svetog Tome.

U sklopu istog programa, također na Trgu Sv. Tome, od 10:00 do 13:00 sati. bit će postavljena i velika mapa Pule na koju će građani moći dodavati svoje ideje i prijedloge za razvoj grada.

Facebook Komentari