Sukladno epidemiološkim mjerama, medulinske maškare su u ograničenom broju došle preuzeti vlast od medulinskog načelnika Ivana Kirca.

U vijećnici Općine Medulin Načelnik im je predalo „master“ ključ koji otvara sva vrata u našoj Općini, ali je naglasio da im ipak, ove godine, neće predati  pinove i općinske kartice.

Maškare su malo negodovale, ali  ne sumnjamo da će  već naći načina kako i bez  općinskih sredstava, uspjeti realizirati svoje projekte koje je najavio Kralj maškara.

Preduvjet  realizacije svih njihovih projekata je dodjela maškarama  svih koncesija za beach  barove, iznajmljivanje suncobrana i ležaljki  na cijeloj  obali. Ne manje važan projekt je urbanizacija  naselja Medulin od Ševa do Shella. Uglavnom maškare nastavljaju s održivim razvojem, koji treba trajati barem ovih sedam dana njihove vladavine.

Vjerujemo da su ovo posljednje maškare koje se održavaju pod posebnim antiCovid mjerama, tako da maškare u pusni utorak neće ulaziti u kuće, ali su ipak pozvali mještane da na svoje portune spreme uobičajene darove za maškare (kobasice, jaja, vino, a dobrodošli su i novčani prilozi). Iako je  kuna u opticaju samo do kraja godine, maškare će vaše kune rado primiti i pomoći svim mještanima Općine da izbjegnu gužve   radi promjene u euro.

Časni sud je naglasio da i ove godine nećemo biti zakinuti za čitanje  šentence, koja se ovih dana  dovršava.

Šire pučanstvo će sadržaj šentence moći pratiti na društvenim mrežama i na valovima pozitive Medulin FM-a, već  slijedeći utorak.

Facebook Komentari