U sklopu CIKLUSA KONCERATA U HOTELU PULA ove će se nedjelje održati treći koncert. Big band Pula će nakon prosinačke mini turneje program posvećen Dukeu Ellingtonu izvesti još jednom, ovoga puta u HP-u.

CIKLUS KONCERATA u HOTELU PULA

– Dialogues –

Glazbeni dijalog dvoje glazbenika, svirača istog instrumenta, stavljenih pred izazov da nas iznenade i zaintrigiraju bez stilskih ili tematskih kalupa, u potpunoj kreativnoj slobodi…

– Combos –

Večeri tijekom kojih će se publici predstavljati mali jazz sastavi ili tzv. „combo“ sastavi. Trija, kvarteti, kvinteti, možda i poneki sekstet imati će priliku pokazati raznolikosti, moć i atraktivnost malih sastava…

– Big sounds –

Veliki sastavi, odnosno big bandovi ili jazz orkestri, šarmantni svjedoci zlatnog doba jazza, slušam kako „swingaju“ i prolazi me jeza. Tu su. Veliki su. Strašno galame. Sjednite i slušajte ih, gospodo i dame.

5.2.2023. BIG BAND PULA – „Još jednom, ELLINGTON!“

Big band Pula pripremio je u prosincu koncertni program posvećen velikom pijanistu, bendlideru i kompozitoru Dukeu Ellingtonu. Orkestar je tu, repertoar je spreman a kompozicije su prekrasne pa nema razlog da se taj program ne odsvira još jednom.

– Everything but swing –

Glazbenih ljepota ima mnogo. Ovo je večer rezervirana za sve što je uteklo iz zagrljaja tradicionalnog jazza.

Koncerti počinju u 20h. Ulazi se sa stražnje strane, ne kroz hotel.

HOTEL PULA (HP) uz svoju turističku djelatnost ovaj hotel postaje i okupljalištem pulske alternativne kulturne scene krajem 80-tih i prvom polovicom 90-tih godina. Točnije, ta se alternativna scena okupljala u disku Colloseum kasnije jednostavno nazvanom HP. I nakon tog perioda klub je povremeno bivao poprištem kulturnih događanja kao što su primjerice jazz koncerti održani u HP-u a koje je organizirala tadašnja Jazzbina Pula Jazz. U nastojanju da oživi i ukaže na potencijalno iskoristive klubove i koncertne prostore u Puli udruga jazz glazbenika Istre – JazzIstra je u prosincu 2022. godine organizirala koncert JazzIstra Orchestra i Barbare Munjas. Spoznavši da hotelu slijedi renoviranje kojim će legendarni klub nestati JazzIstra je odlučila nizom ciklusa koncerata još jednom oživjeti i „ispratiti“ klub.

JazzIstra – udruga jazz glazbenika Istre okuplja istarske jazz glazbenike ponajviše se baveći realizacijom programa JazzIstra Orchestra. Uz to se trudi poticati koncertne aktivnosti i stvaralaštvo istarske jazz scene. Članovi udruge, posebno glazbenici okupljeni u pulskom big bandu okosnica su koncertnih programa koji će se održati u najavljenom ciklusu koncerata. Cilj je oživjeti scenu, ukazati na postojeće koncertne prostore i klubove, pokazati koliko se raznolikih programa može ostvariti snagom lokalnih kreativaca, stvoriti samoodržive koncertne aktivnosti u gradu te privući publiku uz koju i za koju će se producirati sadržaji lokalnih gostujućih glazbenika.

ULAZ 6 €URIĆA je upravo pokrenuta kampanja kojom se nastoji doprijeti do postojeće jazz publike i stvoriti novu publiku svjesnu činjenice da je za umjetničke programe dobro kupiti kartu, te time poticati kulturnu scenu i omogućiti joj da samostalno producira nove programe kroz koje će svoje kreativne potencijale u puno većoj mjeri moći pokazati lokalni umjetnici. Živa i puno aktivnija lokalna scena te gostovanja umjetnika iz drugih sredina teško su ostvariva uz isključivo besplatne programe.

Kupi kartu – podrži scenu.

 

Facebook Komentari