Snimanje dugometražnog igranog filma Pula, redatelja Andreja Korovljeva i u produkciji producentske tvrtke Kinematograf, započelo je 13. rujna i trajat će do 15. listopada na slijedećim lokacijama: uvala Valsaline, Mornarička bolnica, Gimnazija, tvrđava Bourguignon, Kaštel, Hotel Pula, stari autobusni kolodvor, jedan socijalistički stan u neboderu na Verudi te jedna stara austrougraska vila u širem centru Pule.

Film nastaje u produkciji producentske tvrtke Kinematograf iz Pule. Osim redatelja Andreja Korovljeva i producentice Dijane Mlađenović, film je okupio cijeli niz filmskih autora i profesionalca – direktor fotografije Stanko Herceg, scenografkinja Tajana Čanić, kostimografkinja Desanka Janković.

Majstorica maske Snježana Gorup te veliki broj profesioanlaca i suradnika iz Pule – Kristina Nefat, Petra Pletikos i Debora Trusgnach iz sektora scenografije, Marko Krnjajić kao pomoćnik redatelja, Goran Legović kao organizator lokacija, Igor i Kristijan Burlović iz tvrtke MedVid, Hasan Abdelghani kao fotograf na setu, te cijeli niz pulskih glumaca – Petra B. Blašković, Nika Ivančić, Luka Juričić, Romina Vitasović, Šandor Slacki (otac i sin).

autor fotografije Hasan Abdelghani

Sufinciran od fonda RE-ACT

Treba napomenuti da su nositelji glavnih uloga bosanskohercegovački glumac Ermin Bravo i mlada glumica iz Zagreba kojoj će to biti prvo pojavljivanje u filmu, Nika Grbelja.

Film se većinski financira sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Osim toga film je sufinciran od strane međunarodnog fonda RE-ACT, te sredstvima Grada Pule odnosno Turističke zajednice Grada Pule te Istarske županije.

*”Tema filma, kako kaže redatelj, je jedna nemoguća utopijska ljubav između pulske srednjoškolke Une i starijeg izbjeglice iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine 1995. Početak te romanse događa se u Hotelu Pula gdje se sukobljavaju dva svijeta. Jedan je izbjeglički i jedan getoizirani, pun boli, koji nema mogućnosti uklopiti se u drugu sredinu.

S druge strane su pulski srednjoškolci, Unino društvo, punkeri, alternativci, metalci i svi koji su se okupljali u Hotelu Pula tih 80-ih i 90-ih godina. “Unutar tog malog mjesta imamo jedan sukus dva svijeta koja su se tamo našla zbog zabave, ljubavi, glazbe i življenja tih tinejdžerskih godina, i drugi, svijet ljudi koji su mimo svoje volje silom bili premješteni iz ratnih u neka mirnodopska područja kao što je bila Pula”, kaže Korovljev.” (*isječak i izjava preuzeti su iz Glasa Istre).

Facebook Komentari