Potpisani ugovori o sufinanciranju projekta „Postupci invazivne kardiologije u 2023.

„Postupci invazivne kardiologije Opće bolnice Pule“ je još jedan vrijedan projekt kojeg
sufinancira Istarska županija, a za što je u ovogodišnjem proračunu osigurano 42 tisuće
eura.

U Istarskoj županiji ranije nije bilo moguće provoditi postupke invazivne kardiologije već su pacijenti upućivani u druge zdravstvene ustanove, prvenstveno u KBC Rijeka, a što se promijenilo izgradnjom Nove bolnice kada su ostvareni uvjeti za uvođenje tog novog dijagnostičko-terapijskog postupka (DTP).

Provođenje projekta započelo početkom ove godine, a u prvih sedam mjeseci obavljeno je 270 DTP invazivne kardiologije Prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava, istarski župan Boris Miletić kazao je da sufinanciranjem i ovog projekta Županija pokazuje usmjerenost na unapređenje zdravstvene skrbi na svome području.

Cijeli je niz programa, dodao je župan, koji se kontinuirano provode u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Istarska županija, a koji doprinose podizanju kvalitete medicinske usluge, a sami time i kvalitete života građana Istre.

Primjerice, spomenimo da je u ovoj godini iz županijskog proračuna osigurano i preko 151
tisuću eura za programe Opće bolnice Pula i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, od čega
je najveći dio sredstava namijenjeno za sufinanciranje stambenog zbrinjavanja po
beneficiranim uvjetima zdravstvenih radnika deficitarnih struka zaposlenih u obje
zdravstvene ustanove, s čime se želi ublažiti problem nedostatka kadra.

Osim stambenog zbrinjavanja, Županija sufinancira i stručno usavršavanje zdravstvenih radnika Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, te pripravnički staž primalja asistentica u OB Pula, a tu su i programi Bolnice koji se odnose na mamografske preglede, mrtvozorničku djelatnost i prevenciju širenja rezistentnih bakterija.

Ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić zahvalila je Istarskoj županiji na uspješnoj zajedničkoj suradnji i financijskoj potpori brojnim projektima u zdravstvu.

Facebook Komentari