Inovativni “Festival šuma i šumskih plodova” doživjet će u nedjelju 19. studenog svoje drugo izdanje na šumovitim proplancima sjevera Istre. Prvi “Festival šuma i šumskih plodova” bio je pravi hit za stanovništvo cijele Istre i susjedne Rijeke okupivši mnogobrojne posjetitelje svih dobnih skupina i interesa.

Organizatori Modelna šuma Istra, Općina Lanišće i partneri festival ove godine sele u Brest, planinsko šumsko područje pod vrhom Žbevnice kako bi oživjeli šire područje Ćićarije.

Program nudi raznolike „šumske“ sadržaje za sve generacije, za planinare i rekreativce, za
obitelji s djecom, zaljubljenike u prirodu i avanturiste koji su u potrazi za „drugačijim“
festivalom.

Ovim događanjem organizatori promoviraju sve dobrobiti koje šume pružaju; ekološke, rekreativne, zdravstvene – što ćete doživjeti kroz vođene šetnje, predavanja, šumsku kupku, ali i brojne edukativne i kreativne radionice.

Predavači i voditelji radionica na festivalu su ; interpretatori prirodne baštine, ekolozi, permakulturni dizajneri, determinatori gljiva, iskusni planinari i edukatori.

Na Šumskom sajmu predstaviti će se obrtnike, udruge i umjetnike čiji su proizvodi inspirirani šumom, nastali su iz šume pa zapravo kse roz festivalski program povezuje prirodu, ruralno nasljeđe, gastronomiju i umjetnost.

Ćićarija je u posljednjih 50 godina izgubila većinu svog stanovništva, a kako bi preokrenuli taj negativni trend, organizatori donose inovativne sadržaje kojima će se oživjeti ovaj kraj.
Zato Festival šuma nastaje u sinergiji s lokalnom zajednicom i žiteljima Ćićarije koji su uključeni u pripremu festivala.

Povežimo se sa sobom s drugima i sa šumom!

Video „ Festival šuma i šumskih plodova 2022“
https://drive.google.com/file/d/1zCrr93JIW5dnW4gY3q3H4nXm1ndoYHG1/view?usp=drive_link

Fotografije „Festival šuma i šumskih plodova 2022“
https://drive.google.com/drive/folders/1HJ8SFzCHy7KWBvXEPAHe30t03uxjhTqd?usp=drive_link

no images were found

Facebook Komentari