U sklopu programa Mjeseca borbe protiv raka dojke, u ponedjeljak, 9. listopada 2023. godine u 12 sati u Velikoj vijećnici Grada Poreča-Parenzo (O.m.Tita 5) dr.med.spec. psihijatar Tomislav Peharda održat će besplatno predavanje na temu Psihološka pomoć oboljelima od raka.

dr.med.spec. Peharda od veljače u Poreču vodi „Psihoonkološko savjetovalište za žene oboljele od raka dojke“, zajednički projekt Grada Poreča-Parenzo i Istarskih domova zdravlja, koji je proizašao iz već održanih grupnih savjetovanja te iskazivanjem potreba za češćim grupnim susretima i individualnim terapijama oboljelima i njihovim obiteljima. Projekt uključuje grupno savjetovanje, individualno savjetovanje, četiri događanja čiji je cilj osvještavanje ciljnih skupina o važnosti prevencije malignih oboljenja, te psihološkim aspektima savladavanja ovih vrsta oboljenja.

U sklopu predavanja dr.med.spec. Peharda govorit će o značaju informiranosti onkoloških bolesnika i članova njihove obitelji, intelektualnom i emocionalnom uvid u primarne uzroke izazova bolesnika, te unapređenje kvalitete života.

Facebook Komentari