Na medulinskoj placi, u multimedijalnom centru 3mc u srijedu 11. svibnja 2022. godine s početkom u 9 sati održati će se 4. akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Medulinu. Dobrovoljno darivanje krvi odvija se od 9 – 13 sati te od 13.30 do 16 sati.

Istovremeno od 9 do 11 sati, također na medulinskoj placi ispod ladonje volonteri Crvenog križa svim zainteresiranima mjeriti će tlak i šećer u krvi.

Sama krv presudna je za funkcioniranje zdravstvenog sustava i spašavanje života ljudi. Potreba za krvlju ne može se nadoknaditi na niti jedan drugi način, osim dobrovoljnim darivanjem. Tako da zdravstveni sustav ovisi isključivo o dobroj volji stanovništva i upravo ovakvim akcijama. Naglasila je Jasna Vekić iz pulskog Crvenog križa prilokom najave akcije u Meduinu.

Muškarci krv mogu darovati svaka 3 mjeseca, dok žene mogu svaka 4 mjeseca, a jednim darivanjem krvi svaki darivatelj spasi čak 3 života!

Darivanju krvi mogu pristupiti sve osobe dobi od 18 – 65 godina dobrog općeg zdravstvenog stanja, a postupak je jedostavan i bezbolan te traje svega 10 minuta.

Dodatna prednost darivatelju, osim nesebičnog spašavanja života je i činjenica da se samim činom darivanja potiče regeneracija krvi u tijelu, a svaki darivatelj krvi time besplatno pristupi i manjem zdravstvenom pregledu koji se vrši analizom darovane krvi svakog darivatelja prije nego li se uputi u zdravstveni sustav.

Potreba za krvi svakim je danom sve veća, a osobito im nedostaje mladih osoba koje će naslijediti trenutne darvatelje krvi, stoga uključimo se i spasimo nekome život, danas, sutra i svakim danom!

Facebook Komentari