Danas su predstavnicima pulskog Aquariuma od strane Svjetske organizacije za održivost (World Sustainability Organization) uručena dva prestižna certifikata „Friend of the sea“ (certifikat samoodrživosti) te drugi vezan za dugogodišnju skrb i rehabilitaciju morskih kornjača. Osnivač i direktor WSO-a Svjetske nevladine organizacije za održivost Paolo Bray svečano je uručio certifikate.

Ovim putem se zahvaljujemo Svjetskoj organizaciji za održivost što je prepoznala naš dugogodišnji rad i okrunila ga ovim prestižnim certifikatima. Ujedno, zahvaljujemo se i svim medijima i uzvanicima koji su popratili bitan trenutak za naše poslovanje, poručila je direktorica i osnivačica Aquariuma Pula, dr.sc Milena Mičić

I Grad Pula je dobitnik je plakete Friend of the Sea, vodećeg certifikacijskog standarda za proizvode i usluge koji poštuju i štite morski okoliš. 

„Izuzetna nam je čast što je Friend of the Sea, kao projekt Svjetske međunarodne nevladine organizacije za održivost, prepoznao opredjeljenje, značaj, trud i rezultate Grada Pule u promicanju, očuvanju i zaštiti okoliša te nas odabrao za dodjelu ovog značajnog certifikata. Grad Pula kontinuirano uvodi održiva rješenja, koja dugoročno doprinose neposrednom unaprjeđenju stanja okoliša i dodatnom podizanju kvalitete života“, rekla je tom prigodom pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi.

Tom prigodom i povodom Svjetskog dana morskih kornjača s obližnje plaže Ambrele u more je vraćena mladu glavata želva Victorija.

Facebook Komentari