Istarski župan Boris Miletić upriličio je u sjedištu Istarske županije u Puli, prijem za atletičarku Mikelu Ristoski povodom osvajanja brončane medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. U pratnji Ristoski bili su i trener Danijel Temin te predsjednik AK Medulin Mate Mezulić.

Mikela Ristoski zahvalila se županu na prijemu te se osvrnula na osvojenu medalju:

– Medalja mi puno znači, sretna sam i zadovoljna. To je treća olimpijska medalja koju sam osvojila po čemu sam prva u Hrvatskoj, kazala je sportašica dodajući kako joj je za srebro nedostajalo četiri centimetra.

– Drago mi je što si nosila i našu zastavu na otvorenju Olimpijskih igara, ali posebno mi je drago što si osvojila ovu lijepu, veliku brončanu medalju. U ime Istarske županije i svoje osobno iskrene čestitke! Tvoj uspjeh znači puno, najviše za naše mlađe generacije koje na tvom konkretnom primjeru mogu vidjeti da se upornošću i zalaganjem postižu sjajni rezultati. Kad pogledamo Hrvatsku kao jednu malu zemlju od nekih 4 milijuna stanovnika, osvojiti takvo odličje u čitavom svijetu govori posebno u prilog tvom zalaganju i uspjehu, poručio je župan Miletić.

Čestitkama se pridružio i predsjednik Saveza sportova Istarske županije Mladen Pavičević koji drži važnim sportašima omogućiti što bolje uvjete, a to je tema o kojoj se govori već trideset godina.

– Još uvijek nemamo onaj baš pravi sustav za financiranje vas i trenera i sportaša, kao što to imaju neke druge zemlje, primjerice, na zapadu gdje se država puno više brine i puno više financira sport. Naš Savez će te nastaviti pratiti, a dodjeljujemo ti i stipendiju koju si više nego i zaslužila, istaknuo je Pavičević.

 

Facebook Komentari