Prema informacijama koje su medijima dostavili predstavnici Udruge graditelja i investitora Istre sud je ukinuo zabranu gradnje na području Vodnjana, Fažane i Savičente a oni očekuju kako će istu odluku donijeti kada su u pitanju Medulin, Ližnjan i Marčana.

U nastavku donosimo njihovu objavu.

Ovim putem Vas obavještavamo da trud, zalaganje i angažman Udruge graditelja investitora Istre dalo dobre rezultate.

Naime, Visoki upravni sud Republike Hrvatske je na zahtjev Udruge graditelja i investitora Istre (UGRIS) ukinuo odluke o zabranama izvođenja radova tokom ljetne turističke sezone 2022. godine za sljedeće jedinice lokalne samouprave:

  1. Grad  Vodnjan
  2. Općina Fažana
  3. Općina Svetvinčenat

Očekujemo da Visoki upravni sud Republike Hrvatske ukine odluke i za ostale općine po zahtjevu udruge UGRIS, samo je pitanje dana i za sljedeće općine:

  1. Općina Medulin
  2. Općina Ližnjan
  3. Općina Marčana

Ovo je očiti dokaz da jedinice lokalne samouprave zloupotrebljavaju Zakon o gradnji i donose odluke o zabranama izvođenja radova tokom ljetnih turističkih sezona a koje nisu u skladu sa zakonom a na veliku štetu graditelja i investitora Jadranske Hrvatske.

Odluke stižu sa zakašnjenjem, nije nam jasno iz kojih razloga ali na to ne možemo utjecati.

Napominjemo da svi izvođači kojima je obustavljeno izvođenje radova prošle godine ili koju su imali gradilište na području općine Medulin u toku ljetne turističke sezone 2021. godine mogu podnijeti tužbu protiv općine Medulin za sve nastale troškove (plaće radnicima, doprinosi za radnike, neostvarenu dobit i dr.) za vrijeme obustave radove odnosno trajanja zabrane izvođenja radova iz razloga jer je Visoki upravni sud Republike Hrvatske za prošlu godinu tj. 2021. godinu ukinuo odluku o zabrani izvođenja radova općini Medulin.

foto: ilustracija

Facebook Komentari