Predavanje u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula: Silvija Kolar-Fodor “Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu”

Silvija Kolar-Fodor, biovrtlarka, autorica, aktivistica i predsjednica udruge Biovrt – u skladu s prirodom, i ovog proljeća održava predavanja diljem Hrvatske. U srijedu, 23. ožujka 2022. gostuje u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula: u dvorani Središnje knjižnice (Kandlerova 39) održat će predavanje Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu.

Predavanje počinje u 18.00 sati te će biti održano u skladu s epidemiološkim mjerama.

Ovom prigodom moći ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu, zašto je vrtlarenje više od pukog uzgoja hrane te na koje sve načine možete započeti vlastiti vrt i uzgojiti obilje zdrave hrane – pa čak i ako trenutno nemate zemlju. Nakon predavanja održat će se i razmjena sjemenja.

Ponesite viškove sjemenja ako imate, dobru volju i krenimo zajedno u novu vrtlarsku sezonu

O PREDAVAČICI: Silvija Kolar–Fodor je autorica, biovrtlarka i aktivistica. Kao velika zaljubljenica u prirodu posvećena je edukaciji o životu u skladu s prirodom. Autorica je knjige Vrtlarenje u skladu s prirodom i edukativnog portala www.biovrt.com, a surađivala je kao kolumnistica s brojnim časopisima i portalima. Predsjednica je udruge Biovrt – u skladu s prirodom u sklopu koje diljem Republike Hrvatske provodi edukacije, osmišljava i vodi razne projekte kojima pokreće školske vrtove u Međimurju i uvodi edukacijske programe o biovrtlarenju, održivom razvoju i životu u skladu s prirodom u osnovne škole. Čuvarica je brojnih sorti starinskog sjemenja i čuva ih od izumiranja za buduće generacije. Na svom imanju stalno isprobava nove ideje i tehnike biološkog uzgoja te redovito piše i inspirira brojne pratitelje na društvenim mrežama. Dobitnica je prestižne nagrade Hrvatske utjecajne žene 2020. na području vodstva i inovacija te nagrade Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2020. u kategoriji 2: Iskorjenjivanje gladi.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Facebook Komentari