Danas je na pulskoj tržnici najavljena manifestacija Zdrave navike jednako zdrav život koju ove subote na pulskoj tržnici od 9:30 do 13 sat već četvrtu godinu za redom organiziira Udruga Centar za zdrave životne navike VITA NOVA. Posjetitelji pulske tržnice moći će degustirati zdrava jela koja će prezentirati predstavnice Udruge i njihovi gosti. Namirnice potrebne za pripremu jela dolaze s pulske tržnice, a donirat će ih zakupci OPG Vesna Radinković, OPG Zohil i Tržnica d.o.o. Pula.

Udruga VITA NOVA je osnovana 2016. godine s ciljem da pomogne onkološkim bolesnicima u lakšem prihvaćanju dijagnoze i novih promjena koje ona nosi te da promijene osobni stav prema bolesti. Osim toga, u Udruzi se odvržavaju edukacije, senzibiliziranje i pomoć pri usvajanju zdravih životnih navika zdravim i uravnoteženim načinom prehrane, poticanjem fizičke aktivnosti, primjene psihosocijalne pomoći, usvajanjem tehnika opuštanja i redukcije stresa, tehnike disanja kao i tehnike Mindfulness. Potaknuta osobnim iskustvom Elvis Berkarić uočila je potrebu osnivanja „centra“ koji će pomoći ljudima da naprave iskorak te promijene dosadašnje navike i pogled na maligne bolesti.

Predsjednica Udruge, Elvis Berkarić zahvalila se medijimana praćenju te se zahvalila svima na podršci jer samo tako možemo postići velik uspjeh u radu Udruge koji je vrlo važan kada su u pitanju onkološki bolesnici i njihovo liječenje, podrška i usvajanje zdravih životnih navika. Promjenom fizičke aktivnosti, prehrane i smanjenjem stresa može se puno napredovati u samom statusu pacijenta i postići kvalitetniji standard zdravlja.

Zato iz udruge pozivaju sve da se odazovu manifestaciji te kupnjom bogatog usklađenog obroka doniraju 30 kuna za nastavak rada ove Udruge i njihovih vrijedih članova.

Dođite u subotu na pulsku centralnu tržnicu i na prigodan način podržite da usvajanjem zdravih navika živimo zdrav život.

Facebook Komentari