Ovaj tjedan su u Žminju najavljena brojna događanja koja će obogatiti ponudu u prosincu. Žive jaslice, izložba kućnih božićnih jaslica u kuli, predstava Teatra Naranča, kuća Djeda Mraza, te koncerti Željka Bebeka, Halida Bešlića i Mladena Grdovića, samo su neki od mamaca za posjetitelje svih uzrasta. Brojna će događanja imati humanitarnu notu.

U petak, 6. prosinca u 18 h bit će otvorena izložba kućnih božinih jaslica u žminjskoj kuli. Tijekom svečanosti otvaranja izložbe, pred kulom će, kao i prošle godine biti uprizorene žive jaslice, odnosno Sveta Obitelj. Nju čine članovi obitelji Debeljuh; mali Julian, mama Iva i tata Manuel. Balunom i poezijom predstavit će se mališani Dječjeg vrtića Rapčići, a pjesmom učenici Osnovne škole Vladimira Gortana iz Žminja. Antea Hrelja pjevat će božićne pjesme, a poeziju posvećenu Božiću na žminjskom će govoru kazivati pjesnikinje Nevenka Erman i Nada Galant.

Članovi Udruge građana Geminianum dijelit će tople čajeve, kuhano vino i kolače. Jaslice izložene u kuli stigle su iz svih dijelova Istre, a izložba će biti otvorena od petka, 6. prosinca do petka, 20. prosinca, dva tjedna. Radno vrijeme izložbe bit će: radnim danom od 8 do 16 h i vikendom od 10 do 17 h. Jaslice su različitih oblika, boja i materijala: od stakla, školjki, drva, čokolade, kamena, novinskog papira do plastičnih čepova. Posjetitelji će imati priliku vidjeti jaslice u tv prijemniku, zatim jaslice nastale tehnikom 3d crtanja ili pak napravljene od lego kockica. I ove je godine izložba humanitarnog karaktera. Udruga Jak kao Jakov imat će svoj štand dva tjedna u kuli, riječ je o udruzi koja prikuplja sredstva za djecu oboljelu od malignih bolesti. Kao i svake godine, izradili su različite božićne i novogodišnje dekoracije, naglasio je načelnik Općine Žminj, Željko Plavčić.

U subotu, 14. prosinca žminjski ugostitelj Sanjin Galant u velikom grijanom šatoru na parkiralištu ispod Osnovne škole, organizira koncert Željka Bebeka, a na dan Božića, u srijedu, 25. prosinca već tradicionalni božićni koncert Mladena Grdovića. Za oba se koncerta ulaznice mogu kupiti na dan koncerta ispred šatora, od 21 h, po cijeni od 60 kn, istaknuo je Sanjin Galant.

Prvi put Halida Bešlića u Žminj dovodi Matija Peršić. Koncert koji je pobudio velik interes publike zakazan je za subotu, 21. prosinca. Ulaznice su u prodaji od petka, 6. prosinca po cijeni od 100 kn, a na dan koncerta Halidovi obožavatelji izdvojit će 120 kn, naglašava Peršić. Ovi koncerti pune žminjske kapacitete, budući da će publika, prema najavama, prespavati u žminjskim objektima za iznajmljivanje.
Već ove subote, 7. prosinca, u The Baru će prisutne zabavljati Replay band.
A u subotu, 21. prosinca od 9: 30 do 13 h u kino – sali otvara se kuća Djeda Mraza. Djed Mraz će dijeliti poklone djeci, a u 10 h na rasporedu je predstava Teatra Naranča pod nazivom “Božićni kolačić Bake Mraz”.

Prigodni paketi za umirovljenike podijelit će se sljedeći tjedan, najavio je načelnik Plavčić, rekavši kako u Žminju i na Žminjštini ima 900 umirovljenika, a na pakete je potrošeno više od 100.000 kuna.  Hvalevrijedna je inicijativa za povratkom tzv. “Fotkalice”. Naime, u ugostiteljskom objektu The Bar, bit će, u božićnom duhu, uređen kutak za fotografiranje. Pozivaju stoga bake, djedove, roditelje, prijatelje, parove, braću, sestre i slučajne prolaznike u nedjelju, 22. prosinca, od 12 do 19 h. Božićne portrete svi će fotografirani dobiti na licu mjesta, a za fotografiju će dati donaciju po osobnom nahođenju. Sav prikupljen novac otići će potrebitima na području Žminja.

Facebook Komentari