U kinima diljem svijeta 14. studenog 2021. održat će se 6. Europski dan Art filma. Europska filmska kulturna raznolikost ove se godine slavi u više od 600 kina u 37 zemalja, među kojima i u Kino Valli. U suradnji s međunarodnim kino mrežama Europa Cinemas i CICAE (Confédération internationale des cinémas d’art et d’essai), gledateljima će po cijeni od 10,00 kn po projekciji biti na raspolaganju četiri dugometražna filma.

Europski dan Art filma u Kinu Valli otvara u 11 sati film za djecu Rocca mijenja svijet (r. K. Benrath), višestruko nagrađivani naslov koji donosi priču o djevojčici koja se svojim nekonvencionalnim karakterom suprotstavi  školskim nasilnicima. U 17 će se prikazati Okus gladi (r. C. Boe) o supružnicima koji se otuđe sljedeći gastronomski san. Akcijski Južni vjetar: Ubrzanje (r. M. Avramović) premijerno prikazan na 68. Pulskom filmskom festivalu, na rasporedu je u 19 sati, a dan zaključuje u 21:20 film Otet (r. C. Carion), obiteljska drama o otmici sedmogodišnjeg dječaka.

Za film glavni glumac nije raspolagao scenarijem poput ostalih glumaca, već su njegove reakcije i dijalozi autentični odgovor na reakcije i podražaje drugih glumaca.

Facebook Komentari