Jedini sajam koji je u Hrvatskoj posvećen ribarstvu, ribarskoj opremi, akvakulturi i sportskom ribolovu te sportovima na vodi – Crofish otvorio je danas po 13. put svoja vrata u Poreču. Riječ je o sajmu koji je u sportskoj dvorani Žatika okupio gotovo stotinu izlagača, koji skupa zastupaju više od 280 poznatih svjetskih brandova, a dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke i Španjolske.

Osim što je izložena robolovna oprema te noviteti u ovom sektoru, sajam ima i bogat popratni program – od cooking showa, stručnih predavanja i sportskih događanja do prezentacija brodova MUP-a i Ministarstva obrane i ronjenja u bazenu u sklopu hrvatskog projekta „Pogled u plavo“. U sklopu sajma predstavljeni su i prekogranični projekti A.R.G.O.S., Adri Smart Fish, PRIZE FISH i FLAG-hr kao bitan čimbenik i doprinos ribarstvu u budućnosti, te se održao prvi susret hrvatskih, talijanskih i slovenskih ribara i trgovaca ribom, a sve s ciljem jačanja tržišta ribe i ribljih proizvoda.

Sajam se održava u porečkoj dvorani Žatika

Istodobno na porečkoj rivi mogu vidjeti brodovi hrvatskih, slovenskih i talijanskih ribara te brodovi Ministarstva obrane, MUP-a, ribarske inspekcije te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Prvi put Crofish organizira Obrtnička komora Istarske županije.  

– Ove godine sajam se održava na 2800 kvadrata unutarnjeg izložbenog prostora i tisuću kvadrata vanjskog izložbenog prostora, kazao je direktor sajma Robert Momić, inače čelnik Ceha ribara na nacionalnoj razini pri Hrvatskoj obrtničkoj komori na otvorenju.

Sajam je otvorio Ante Mišura, pomoćnik ministrice poljoprivrede koji je istaknuo kako je u ovom sektoru ugovoreno gotovo milijardu i pol kuna, a kroz Europski fond za pomorstvo i ribarstvo isplaćeno gotovo 800 milijuna kuna te oko 50 milijuna kuna potpora godišnje.

Sajam ima svoja vrata otvorena do nedjelje, a u sklopu njega održat će se i “Kup Istre u podvodnom ribolovu Crofish” te regata klase optimist za dobni uzrast djevojčica i dječaka do 12 godina.

Facebook Komentari