U Subotu 15.04.2023. početkom u 10:30 sati održava se Otvoreno prvenstvo Istre u atletici 2023. na SRC Veruda u Puli prvo službeno atletsko natjecanje na novoj atletskoj stazi.

Po prvi puta novu atletsku podlogu, i trenutno najbolju stazu u Hrvatskoj isprobati će atletičari i atletičarke Istarskih klubova, klubova iz Primorsko goranske županije, te predstavnici Zagrebačkih klubova i gostiju iz Slovenije koji se trenutno pripremaju u
Puli i Medulinu.

Od disciplina, na rasporedu su utrke na, 100m, 200m, 800m, 1000 i 3000m, od skokova skok u dalj i skok u vis, te od bacanja, koplje, vortex i kugla. Posebna atrakcija na samom kraju natjecanja jesu štafete 4 x 200m i 4 x 300m, te po prvi puta na ovom natjecanju kombinirana štafeta  4 x 200m mix, koju trče dva dječaka i dvije djevojčice.

Od kategorija na natjecanju će sudjelovati mlađi kadet, kadeti, mlađi juniori te 
juniori dok će seniori nastupiti izvan konkurencije. Očekuje se ukupno oko 300 natjecatelja.

Prema broju atletičara koji se pripremaju na Verudi, reklo bi se da se SRC Veruda vraća na Europsku atletsku kartu i ponovo je kao i nekad, poželjna destinacija za pripreme, a to pokazuje i dio Hrvatske atletske reprezentacije koja ovih dana trenira na Verudi uz atletičare iz Slovenije, Austrije, Belgije i Švicarske, poručili su iz Atletskog saveza Istre.

U sklopu natjecanja, u 10:30 održati će se i mala svečanost otvorenja nove atletske staze, odnosno revijalna utrka malih atletičara koji su polaznici atletskih školica i atletskih vrtića.

Facebook Komentari