U prostorima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije predstavljena je ovogodišnja županijska manifestacije “Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando” te konferencija “Zajedno s nama do zdravlja”.
 
Pješačka manifestacija će se ove godine odvijat u svih deset gradova u Istarskoj županiji,  u većini gradova u subotu, 22. travnja 2023. godine dok će se manifestacija u Pazinu održati 19. travnja.
 
U Puli se pješačenje odvija u subotu, 22. travnja 2023. godine, a kreće se u 10 sati, okupljanje i start su u Ulici Veruda ispod Doma za starije Alfredo Štiglić. Na startu će biti podijeljene majice. Cilj pješačenja je Bunarina, gdje je za hodače osiguran kuhani grah.
 
Konferencija “Zajedno s Vama do zdravlja” posvećena je primjerima dobre prakse u promociji zdravih stilova života i intervencijama u zajednici, a održat će se u četvrtak, 20. travnja 2023. godine u Multimedijalnom centru u Rovinju.
 
U tjednu u kojem se odvija manifestacija od 17. do 21. travanja 2023. godine u gradovima će biti organizirani dodatni sadržaji, tjelesne aktivnosti i/ili motiviranja građana za odaziv na pješačenje. Kao i svake godine za sudionike će biti osigurana okrjepa i promo materijali.
 
Organizatori pozivaju građanke i građane da se kao i ranijih godina priključe pješačenju u što većem broju, kako bi kroz tjelesnu aktivnost u prirodi učinili korake prema zdravlju.
Na tiskovnoj konferenciji u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije sudjelovali su predstavnici Istarske županije, Gradova Buja, Buzeta, Labina, Novigrada, Pazina, Poreča, Pule, Rovinja i Vodnjana.
Facebook Komentari