„Dođi u grad! – Vieni in città!“ u vedrom tonu nastavlja sa raznolikim programima u centru s ciljem osnaživanja građanske zajednice putem mnogobrojnih kulturnih, sportskih, glazbenih i izložbenih sadržaja.

U četvrtak, 21. listopada od 17 sati ulici Sergijevaca 49 i 51 predstavit će se Udruga za promicanje i očuvanje zdravlja „Procvat zdravlja“, a nastavlja se i program „Vino i galerije!“  kada će Makina, ULIKS, Gradska galerija Motika, Poola, Atelje Legović i Art Studio otvoriti građanima svoja vrata a galerije će biti popraćene predstavljanjem istarskih vinara Marčeta, Medea, Benazić, Teraboto i Kalavojna. Od 18 sati Trgom sv. Tome odjekivat će živahni Jazzy! sa skupinom Sterptet, koju čine Branko Sterpin (truba), Luka Vrbanec (alt saksofon), Carlos Fagin (klavir), Nenad Mirt (kontrabas) i Sebastian Stell (bubnjevi) a od 19 sati na Forumu osmijesi sa programom Todor Stand Anti Stand Up Show. Dozu umjetnosti posjetitelji će pronaći u Galeriji Hermana na Danteovom trgu s izložbom „Art&Flamenco“ koja će biti otvorena i narednih dana.

Petak će posjetiteljima osigurati raznovrsne programe na Forumu kada će se od 18, svakih sat vremena predstaviti sportske udruge; Judo klub Istarski borac, Plesni klub Infinity i Odbojkaški klub Veli Vrh, a za glazbeno-filmsku večer zaduženi su na Trgu sv. Tome Devin Juraj i projekcija filma „Građanin film – filmovi u Puli“, Pulske filmske tvornice. Za glazbenu večer na Giardinima i Danteovom trgu zaduženi su DJ Manscream i DJ Tricky D. U prostoru nekadašnjeg OVC Sergijevaca 49 i 51 predstavit će se Kulturno umjetnička udruga Hermana – KUUH.

Program u subotu započinje u 9:30 na Portarati s prezentacijom radova nastalih na projektnom danu na temu „Čist svijet moje pravo, moja dužnost, moja budućnost“ OŠ Veli Vrh i područne škole Štinjan s gostima iz Poljske, a program za djecu se nastavlja u 10 s Akrobacijama na svili Udruge Čarobnjakov šešir. Također će se u 10 predstaviti Udruga minijaturista, maketara i igrača stolnih strateških igara Zaigrana koza u ulici Sergijevaca 49 i 51. Za najmlađe, Udruga Puppeta u dva termina (10 i 12 sati) u Parku grada Graza održat će lutkarsku radionicu „Superjunaci našega grada“, a za sudjelovanje je potrebna prethodna najava, budući da je broj sudionika ograničen.  U Ulici Porta Stovagnaga 5 Udruga Art studio od 10 do 13 sati organizira izložbu na otvorenom „Ona“ autora Igora Fabrisa.

 

U 11:00 sati na Trgu sv. Tome građane očekuje dinamični Dijalog! o urbanom razvoju pod nazivom „Kako će izgledati Pula 2030.?“ kojemu slijedi nastup Big Banda. Popodnevnu kreativnost građani će pronaći od 17 sati na umjetničkoj radionici Ideje art keramike u Ulici Sergijevaca 2 te ukusni gastro program na Forumu, za koji će se pobrinuti Pizzeria Jupiter, NOY i Valli. Večer će zaokružiti nastup DJ-a Soul Ting na Giardinima i Groovoteka Soul, Funk & Disco program na Danteovom trgu.

Cjelokupni trodnevni program popratit će rukotvorine na Trgu sv. Tome gdje će se moći pronaći unikatni ukrasni i odjevni predmeti kao i ukusni prehrambeni proizvodi domaćih OPG-ova.

Facebook Komentari