U Sveučilišnoj knjižnici u Puli se u povodu Mjeseca hrvatske knjige organizira Susret s autorom Danielom Radočajem koji će se održati u petak 22. listopada u 18 sati. Susret će moderirati knjižničarski savjetnik Ivan Kraljević. Zbog epidemioloških mjera knjižnica može ugostiti maksimalno 20 posjetitelja. Nužno je mjerenje temperature pri dolasku te nošenje maske.

Daniel Radočaj rođen je 7. ožujka 1979. godine u Puli, gdje i živi. Svojim radovima zastupljen je u četrdesetak književno-kulturoloških publikacija. Član je Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika, splitske Udruge za promicanje eksperimentalne umjetnosti DADAnti i Udruge hrvatskih aforista i humorista.

Rukopisom “Anatomija rastanaka”, radnog naslova “S ljubavlju mojoj bivšoj dragoj”, na regionalnom natječaju Hrvatskog književnog društva iz Rijeke ušao je u najuži izbor za nagradu “Josip Eugen Šeta” 2013. kao prvi pohvaljeni autor. Također, istim tekstom bio je i jedan od finalista Algoritmove nagrade “Prozak” 2013. godine.

Do sada je objavio: “Četrdeset i četiri plus šezdeset deveta” (književni klub Branko Miljković, Knjaževac, 2006.), “Velika smeđa fleka” (Katapult, Rijeka, 2011.), “Ponekad bih odlazio k njoj biciklom” (Naklada Đuretić & Studio moderna d.o.o., Zagreb, 2013.), “Vodič kroz Krležu ili Priča o godinama opasnog življenja” u koautorstvu s Ivanom Glišićem (Studio TiM, Rijeka, 2013.), “Suprotno od nogometa ili Što za vrijeme utakmice rade tvoji prijatelji koji ne vole nogomet” (Studio TiM, Rijeka, 2014.), “Krleža i Veliki rat ili Kako smo pojeli Krležu od marcipana” u koautorstvu s Ivanom Glišićem (vlastita naklada, Pula, 2018.)., “Anatomija rastanka” (Studio TiM, Rijeka, 2019.) i “Mutacije bunta” (Nova Istra, Pula, 2020.)

Facebook Komentari