Obavijesti „Zabranjen pristup – privatna plaža“ postavljene na nekoliko lokacija na obali kod Peroja uklonili komunalni redali Vodnjana. Nije utvrđeno tko je postavio obavijest na obali.

U obavijesti se na pet jezika spominju dopune i izmjene nepostojećeg Zakona o smanjenu pomorskog dobra prema kojima se plaži zabranjuje prilaz. Piše i da pravo pristupa imaju isključivo korisnici stambenih objekata. Ovu lažnu obavijest potpisuje „Inicijativa posjednika pomorskog dobra“.

Vodnjanski gradonačelnik Edi Pastrovicchio oštro je osudio pokušaj uzurpacije obale kod Peroja i pokušaj obmanjivanja i uznemiravanja javnosti lažnim informacijama o promjenama zakonskih prilika u Republici Hrvatske. Ne samo da pristup plaži nije zabranjen, nego ne postoji nikakav zakon ili uredba koja bi to omogućavala, niti postoje posjednici pomorskog dobra.

„Nitko ne smije ograničavati pristup obali i tjerati ljude s plaže! To nećemo tolerirati! Zapisnik komunalnog redara poslat ćemo općinskom državnom odvjetništvu. Ovaj čin, bilo da se radi o provokaciji ili da netko zaista pokušava prisvojiti plažu, pokazuje kakvo smo nesređeno stanje na obali naslijedili – bespravnu gradnju uz more, zatvaranja putova, ilegalno odlaganje otpada… Da bi sustavno rješavali te probleme nužno je ići u utvrđivanje pomorskog dobra na području Grada Vodnjana“, rekao je gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

Komunalni redari Grada Vodnjan-Dignano pozivaju građane i goste da im prijave bilo kakav pokušaj uzurpacije plaža ili provokaciju na broj telefona 099/216-79-63.

Facebook Komentari