U petak 13. kolovoza, na terasi kluba Uljanik, Viva La Pola! Special u društvu s najboljom ekipom na svijetu, odzvanjati će 68 numera Lizatora & Brijačine, uz show i pošalice čiji tijek nitko ne može predvidjeti. Najavljena su i gostovanja i još štošta.

Koncertni program će započeti točno u 20:30 sati, dok će samo vrijeme ulaska na terasu kluba Uljanik uz zagrijavanje i DJ program biti poznato do kraja ovog tjedna.

Najbolje stvari nastaju u najtežim vremenima. Posebno izdanje Viva La Pole! donosi comeback nastupe kultnih pulskih bendova iz devedesetih Lizatori pizdere & Brijačina kojona. Riječ je o bendovima koji uživaju svojevrsni kultni status, kako na prostoru Pule i Istre, tako i mnogih drugih djelova bivše države (ex Yu prostora). Nastavši kao svojevresni bijeg od turbulentne stvarnosti ranih devedesetih, ratnih godina, kanaliziravši sve pozitivno što je Pula u tom vremenu pokušavala zadržati, kroz potpuno neopterećeni pristup, pretapanje šale u stvarnost, i svega što je pretočilo nezadovoljstvo u kreativnost, Lizatori i Brijačina su definitivno bili spas u održanju pozitivnog duha. Uz spontana druženja, i kazetofon koji je bilježio sve trenutačno skockane uratke, uz baznu postavu, svoje učešće u Lizatorima i Brijačini pružili su mnogi pulski glazbenici s nezavisne scene u Puli, te je tako sama priča s vremenom prerasla u svojevrsni odraz, pečat prepoznatljive pulske opuštenosti, posebnosti… Stilski, ne robujući konvencionalnim pravilima, Lizatori & Brijačina su kroz punk, rock, metal, hardcore maniru, “anti show business pristup” doslovno ispaljivali kratke numere koje su upravo zahvaljujući ekipi postale “vječne” te svojevrsne “himne” alternativne scene ovih prostora. Kada svakodnevica postaje izrazito teško probavljivom, na scenu stupaju Lizatori & Brijačina. Pandemija koronavirusa je otvorila vrata ponovnom okupljanju te željom za pražnjenjem negativne energije sveprisutih okolnosti, kroz koncertnu večer, “svojevrsnu katarzu”, zabavu, šalu, te štošta nepredviđenog, svojstvenom koncertima Lizatora & Brijačine.

Ulazak na koncertni prostor, terasu kluba Uljanik, unatoč svim prethodnim nastojanjima i pokušajima, biti će moguć isključivo uz primjenu Covid potvrda koje uključuju cijepljene osobe te one koji su covid preboljeli u posljednjih devet mjeseci. Za sve koji ne ispunjavaju ova dva uvjeta, a žele doći na koncert, biti će organizirano testiranje na ulazu u klub od 17 do 22 sata, a čija cijena će biti poznata s ponedjeljkom 9.8. Rekli smo – nećemo odustajati, već s vama, najboljom publikom, pokazati ćemo da možemo učiniti “nemoguće” te stvoriti večer za pamćenje.

Ulaznice za koncert u pretprodaji moguće je pribaviti u Rock baru Mimoza.

 

Facebook Komentari