O požaru na Kaštijunu su bili obaviješteni svi osim javnosti koja financira rad tog istog postrojenja, Uprave, Nadzornog odbora i političkih predstavnika.

Priopćenje predstavnika Istarske županije donosimo u cijelosti.

Nastavno na zapaljenje otpada u jednom od bokseva u dijelu postrojenja za biološku obradu otpada na ŽCGO Kaštijun, 28. svibnja 2021. godine, dostavljamo sljedeće očitovanje:

– O požaru su bile obaviještene sve nadležne službe sukladno protokolima kod takvih situacija, odnosno vatrogasci, policija, proizvođači opreme, vlasnici i sve nadležne institucije, te nije bilo nikakvog zataškavanja. Kako je izjavila i članica Uprave tvrtke Kaštijun d.o.o. Vesna Dukić, promptno se reagiralo i ono što je najvažnije, nitko nije ozlijeđen, a prioritet je bio spašavanje imovine. Nastala šteta bit će pokrivena iz police osiguranja, a sanaciji oštećenog boksa pristupit će se odmah po završetku sezone.

Požar nije bio uzrokovan greškom ili kvarom postrojenja, već je najvjerojatnije nastao kao posljedica zapaljenja neprimjerenih materijala u samome otpadu (sprejevi, baklje, razne ambalaže i sl).

Facebook Komentari