U Puli je najavljen program 46. Trke na prstenac koja će se održati od 20. do 22. kolovoza na barbanskom Gradišću. Obje trke počinju u 17 sati na barbanskom Gradišću.

Službeno otvorenje programa 46. Trke započinje podizanjem zastave u 20.30 sati u petak, 20. kolovoza. Tada se čitaju imena svih 16 konjanika koji su zaslužili da ove godine sudjeluju na Trci. Nakon podizanja zastave, uslijedit će otvorenje izložbe pod nazivom „Susret s prošlošću“. U skupnoj izložbi predstavit će se Tarcizio Bastijanić sa zabilježenim trenucima u vremenu i Silvano Jelenić sa starim razglednicama i markama. Početak izložbe planira se u 21 sat u Centru za posjetitelje Barban.

Termini trka

26. Trka za viticu održat će se u subotu u 17 sati na Gradišću i nakon toga uslijedit će noćno gađanje glinenih golubova koje se očekuje oko 21 sat.

U nedjelju se održava 46. Trka na prstenac. Zahvaljujući našem velikom medijskom partneru HRT-u, i ove godine moći će se pratiti Trka i uživo. Prijenos na drugom programu HRT-a omogućit će da barbanska Trka na prstenac postaje prepoznatljiva na području cijele Hrvatske.

Predstavljeno šesnaest konjanika

Vođa konjanika Grabrović predstavio je svih 16 konjanika koji su ove godine uspjeli proći kvalifikacije i ući u društvo odabranih. Njihove vještine možete pogledati u subotu i nedjelju, nadolazeći vikend. “Zahvaljujem se ovim putem svim konjanicima i njihovim kopljonošama, Izvršnom odboru i svim članovima Društva Trka na prstenac te prijateljima koji sudjeluju u organizaciji Trke na prstenac.“

Od 21 konjanika koliko ih se prijavilo, prošlo je njih 16  i tako su ušli u ovo odabrano društvo, a oni za ovu godinu jesu: Milio Grabrović – vođa konjanika, Guido Babić, Luka Kancelar, Daniel Broskvar, Bruno Kožljan, Nandi Radola, Diego Učkar, Bruno Celija, Mauricio Učkar, Goran Špada, Stefano Osip, Matteo Rojnić, Andrej Kancelar, Petar Benčić, Silvio Učkar i Antonio Osip.

Epidemiloški uvjeti

Tradicija se nastavlja i njeguje u Barbanu usprkos novim uvjetima održavanja. Pridržavat će se svih naloženih mjera zbog epidemiološke situacije, a podijelit će se posjetiteljima i besplatne ulaznice kako bi se lakše kontrolirao ulaz te održao red na gledalištu. Posjetitelji će moći nazočiti manifestaciji uz predočenje COVID-potvrde o preboljenom koronavirusu, potvrdu o testiranju s negativnim rezultatom ne stariju od 48 sati ili COVID-putovnicu, sve prema odredbi Stožera civilne zaštite RH. „Za sve posjetitelje koji nemaju navedene potvrde, organizirali smo brzo antigensko testiranje koje će biti moguće obaviti u centru Barbana 21. i 22. kolovoza od 14 do 18 sati, a cijena testa je 75 kuna,“ istaknula je Maurić.

Facebook Komentari