Nakon što su učenice Osnovne škole Veli Vrh na državnom prvenstvu osnovnih škola u futsalu, održanom u Poreču, zasluženo osvojile prvo mjesto i postale državne prvakinje, a šahistice na državnoj smotri u Trogiru u šahu treće mjesto, u pulskoj Komunalnoj palači primila ih je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić u pratnji pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivane Sokolov.

„Čestitam vam na velikom uspjehu na državnim prvenstvima, to je doista veliki uspjeh za vas, školu i za naš grad. Ponosni smo na našu djecu koja prepoznaju važnost bavljenja sportom. Velike pohvale idu i mentorima koji učenike potiču i usmjeravaju“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

“Rezultat je to višegodišnjeg truda i rada, upornosti, ljubavi i talenta.. Kada je šah u pitanju treće mjesto na državnoj smotri je povijesni uspjeh za našu školu, iako su djevojčice prisutne na državnim smotrama pet uzastopnih godina. Odigrano je pet utakmica, a omjer postignutih i primljenih golova je bio 29:1. Posebno bih izdvojila Miu Gavrić i Lanu Lovrić (futsal) koje su pozvane na pripreme s reprezentacijom U17 i U19, a imaju tek 14 godina”, naglasila je ravnateljica Osnovne škole Veli Vrh Ileana Zahtila Blašković.

Valja napomenuti da je u Osnovnoj školi Veli Vrh prije pet godina formirana šahovska grupa, koja danas broji 50-ak aktivnih članova. U futsalu su djevojčice bile prve u državi i prije tri godine u kategoriji 5. i 6. razreda.

Ekipu šaha Osnovne škole Veli Vrh čini pet učenica: Marta Assad de Marco, Ana Mišan, Mara Gortan, Ema Ukotić, Rea Katia Cinkopan pod vodstvom mentora Gorana Banovca.

Ekipa futsala (11 učenica): Mia Gavrić, Lana Lovrić, Rea Dabić, Paula Krtalić, Tasha Šverko, Mila Krtalić, Leni Marić Modrušan, Ana Mišan, Ines Kleva, Lea Ravnić, Greta Dumbović, a mentor je Bernard Rovis.

Facebook Komentari