Ove nedjelje 26.09.2021. održava će se manifestacija „Zdrav život na stanciji Guran“. Manifestacija započinje vođenim pješačenjem u organizaciji Turističke zajednice grada Vodnjana.

Pješačenje započinje u devet sati, najave su obavezne a sudionici će uz pratnju imati mogućnost propješačiti stazom 111 – Srednjovjekovnih puteva.

Staza je dugačka nešto manje od sedam kilometara te se na stazi mogu posjetiti prirodne ljepote kao lokva Cijan, arheološka nalazišta i ostaci crkvi iz srednjeg vijeka. Prijaviti se može na mail: infovodnjan@gmail.com.

Raznoliki program

Psihoterapeutkinja Vana Dominis će u jedanaest sati održati radionicu za ukupno trideset osoba pod nazivom „Anksioznost, svjesnost, kontakt i disanje“.

Tokom cijelog dana, od deset pa sve do devetnaest sati udruga Istrian de Dignan imati će prezentaciju eteričnih ulja, aromatičnog bilja, tradicijskih proizvoda starih zanata.

Udruga za skrb oboljelih od celijakije Istarske županije davati će savjete i upute o prehrani oboljelih od celijakije, moći će se degustirati i kupiti autohtoni proizvodi a za najmlađe i mlade organizirati će se razne igre, vožnja na istarskom vozu te upoznavanje magaraca i hranjenje magaraca.

Prilagođena prehrana

Tokom cijelog dana posjetitelji će moći uživati u promotivnom meniju. Tokom dana biti će nagradna igra i tombola gdje će najsretniji moći osvojiti vikend boravak na seoskom domaćinstvu Guran za dvije osobe.

Svi zainteresirani za vođeno pješačenje mogu se prijaviti na infovodnjan@gmail.com.
Zainteresirane osobe za predavanje mogu se prijaviti na guranisusluge@gmail.com ili na broj 091 1 788 1390.

Manifestacija se organizira uz suglasnost Stožera civilne zaštite a organizator će se pobrinuti o pridržavanju epidemioloških mjera.

Facebook Komentari