Nakon što je osnovana Udruga poduzetnika Pule UPPU u pulskoj komunalnoj palači održan je prvi sastanak s pulskim poduzetnicima na kojemu se razgovaralo o problemima poduzetnika koji posluju u centru grada. Prednjačile su teme o  komunalnom redu, otpadu, parkingu, dostavi te najmu poslovnih prostora.

Zahtjevi poduzetnika odnosili su se na privremeno stavljanje van snage svih postupaka koji su u tijeku vezano uz terase, tende i reklame, donošenje odluka o zimskom paušalu za podeste, suncobrane i tende kada objekti ne rade, ukidanje povlaštenog parkiranja samo za stanare, vraćanje dostave na stari režim odnosno dozvola ulaska vozilima do 3,5 tona u periodu od 7 do 9 sati u starogradsku jezgru, revidiranje odluka o komunalnom redu, stimuliranje cjelogodišnjeg rada i ne sankcioniranje onih koji iz objektivnih razloga nisu u mogućnosti raditi cijelu godinu.

Na sastanku je dogovoreno da će se za svaku pojedinu temu organizirati tematski sastanak na kojem će se predstaviti trenutno stanje i moguća rješenja. Nastavak razgovora s pulskim poduzetnicima zakazan je za 27. prosinca 2022. godine.

Facebook Komentari