U pulskom Domu branitelja pred stotinjak okupljenih osnovana je Udruga poduzetnika Pule kao odogovor kako oni ističu na sve jaču represiju gradske vlasti na njihovo poslovanje. 

Mi smo nastali iz tog razloga da podignemo nivo komunikacije te da damo do znanja gradu kako želimo zajednički rješavati probleme u partenrstvu s gradom, poruka je sa osnivačke skupštine.

Predsjednik udruge Frančesko Andreja

Zahtjevi Udruge poduzetnika

1. Obustava postupanja Grada po svim postupcima koji su u tijeku a vezani su za terase reklame,tende, podeste i slično.
Sve do postizanja dogovora o revidiranju odluka koji se odnese na tu problematiku

2. Ukidanje povlaštenog parkiranja samo za stanare . Unatoč činjenici da je takva praksa do sada bila poništavana na sudovima i da ni ova neće opstati.
S obzirom da je prošla turistička sezona, a parkirališta zjape prazna i ne služe nikome(osim manje grupe ljudi). Parkirališta sa takvom regulacijom stvaraju trošak (čuvari) i kompliciraju život poduzetnicima u starom gradu kao i ostalim građanima grada Pule koje demotivira za dolazak u grad i izaziva revolt.

3. Da se dostava vrati na stari režim rada, odnosno da se dozvoli ulazak vozilima do 3,5 tona (kombi i manji kamioncini) u periodu od 7 do 9 sati.

4. Da se donese odluka o zimskom paušalu za podeste ( koji ne bi bili potrebni da su površine ravne ) kao i suncobrane i tende koji zbog zbog svojih težina i dimenzija nisu prikladni za uklanjanje u zimskom periodu kada objekti ne rade.

5.Tražimo da se ne kažnjavaju poduzetnici koji rade samo u ljetnim mjesecima i nemaju ekonomsku računicu za rad u zimskim mjesecima nego da se stimuliraju poduzetnici koji žele radit u zimskim mjesecima na nacin da im se smanji zakup prostora ili terase.

 

 

Facebook Komentari