Nakon što je krajem prošlog tjedna iz Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun stigao dopis gradonačelniku Pule Filipu Zoričiću i istarskom županu Borisu Miletiću u kojem se navodi da u Centar pristižu ogromne količine otpada, gradonačelnik Pule Filip Zoričić održao je sastanak s gospodarstvenicima puljštine i većim proizvođačima otpada u Gradu Puli, hotelijerima, predstavnicima marina i trgovačkih centara.

Željeli smo potaknuti partnerski odnos s gospodarstvenicima, odnosno zamoliti ih da koliko je to moguće, učine dodatne napore i provedu potrebne aktivnosti u svojim tvrtkama kako bi se smanjile ukupne količine otpada koje dolaze na Kaštijun s obzirom da su one u srpnju i deset puta veće nego u svibnju. U takvom partnerskom odnosu zamolili smo ih za veći angažman po pitanju odvajanja otpada dok ćemo im mi s naše strane pružit potrebnu podršku. Trgovačko društvo Herculanea ponudit će dodatne spremnike ukoliko su im potrebni kao i pomoć pri kontroli sadržaja spremnika u kojem se nalazi biootpad u miješanom komunalnom otpadu rekla je Koviljka Aškić, savjetnica gradonačelnika Pule za zelena pitanja.

Današnji je sastanak potaknut s ciljem upućivanja gospodarstvenicima jasnog poziva na suradnju i iskazivanja potpune otvorenosti nove gradske uprave za rješavanje problema prekomjernih količina otpada, naglasio je Zoričić.

Pokušavamo sve i ulažemo maksimalne napore da se riješi ovaj dugogodišnji problem koji nas je dočekao. Sve su ovo hitne mjere kako bismo završili ovu uspješnu turističku sezonu.

Zoričić je naglasio je kako se u narednoj fazi planira i sustavna edukacija djece i građana o odvojenom prikupljanju otpada.

Facebook Komentari